Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση ΑΝ. ΥΠΕΞ. Γ. Κατρούγκαλου με επιχειρηματικούς και κρατικούς φορείς στην Τουρκία

Συνάντηση ΑΝ. ΥΠΕΞ. Γ. Κατρούγκαλου με επιχειρηματικούς και κρατικούς φορείς στην Τουρκία
 Οι κινήσεις αυτές οικονομικής διπλωματίας συμπληρώνουν τους πολιτικούς διαύλους επικοινωνίας που οικοδόμησε η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Τουρκία
Συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με επιχειρηματικούς και κρατικούς φορείς της Τουρκίας είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, με στόχο την απευθείας επικοινωνία ελληνικών και τουρκικών επιχειρηματικών ομίλων και την καλύτερη προετοιμασία της θεσμικής συνεργασίας τους στο μέλλον.
Ειδικότερα, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε σήμερα 13 Νοεμβρίου 2017 στην Κωνσταντινούπολη με τον πρόεδρο και ανώτατα στελέχη του ομίλου Κοc, Rahmi Koc, με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τουρκίας Simon Kaslowski και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τουρκίας, Abdurrahman Kaan.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, οι κινήσεις αυτές οικονομικής διπλωματίας συμπληρώνουν τους πολιτικούς διαύλους επικοινωνίας που οικοδόμησε η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Τουρκία (24 Οκτωβρίου 2017) και θα κλιμακωθούν με την επίσκεψη του προέδρου Recep tayyip Erdogan στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Κατρούγκαλος επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα, με τον κ. Κατρούγκαλο να ενημερώνει τον κ. Βαρθολομαίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «για τις επαφές του στην Τουρκία και, όπως ήταν φυσικό, συζήτησαν και για θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια της Πόλης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης