Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Αν η ΝΔ θεωρεί ότι το κοινωνικό μέρισμα έπρεπε να διανεμηθεί με καλύτερο τρόπο να το πει

Κουρουμπλής: Αν η ΝΔ θεωρεί ότι το κοινωνικό μέρισμα έπρεπε να διανεμηθεί με καλύτερο τρόπο να το πει
Μητσοτάκης και Γεννηματά τώρα θυμήθηκαν τη μεσαία τάξη, δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου είπε ο κ.Κουρουμπλής
Την θέση ότι αν η ΝΔ θεωρεί ότι το κοινωνικό μέρισμα έπρεπε να διανεμηθεί με καλύτερο τρόπο, να το πει διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος αναφερόμενος στις αντιδράσεις της ΝΔ υποστήριξε ότι «η μιζέρια είναι κακό πράγμα».
«Μέσα στα 6-7 χρόνια των δυσκολιών, που έζησε ο ελληνικός λαός, αρχίζει φαίνεται πως υπάρχει πια μια ελπίδα.
Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα;.
Αν θεωρεί η ΝΔ ότι έπρεπε να διανεμηθεί με καλύτερο τρόπο, να το πει.
Αν έπρεπε να το πάρουν κάποιοι άλλοι [...]
Και η κα. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκαν τώρα τη μεσαία τάξη.
Έχουμε τον παραλογισμό να θεωρούμε ότι η μνήμη του λαού είναι μνήμη χρυσόψαρου» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος αναφερόμενος στην υπόθεση των Paradise Papers και σε αντίστοιχες υποθέσεις, είπε ότι «η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να επιβάλει κανόνες διαφάνειας και δικαιοσύνης».
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς ο κ.Κουρουμπλής επισήμανε πως η εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής, στον πρώτο γύρο για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα «έγινε με εξαιρετικά καλό πολιτικό πολιτισμό και δε θυμίζει την εποχή της διαμάχης Βενιζέλου- Παπανδρέου».
«Το εγχείρημα της διεύρυνσης δεν πέρασε, γιατί οι δύο υποψήφιοι που πέρασαν στον δεύτερο γύρο είναι "πασοκογενείς".
Το ζητούμενο τώρα είναι πώς θα χειριστούν τα ζητήματα της επόμενης μέρας, που έχει να κάνει με δυσκαμψίες και δυσκολίες στο πώς θα συγχωνευτούν όλοι αυτοί οι φορείς, αλλά και το πολιτικοϊδεολογικό ζήτημα, να αποσαφηνίσουν τη σχέση που θα έχουν, είτε με τη νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά του Μητσοτάκη, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.
Θα κρατάνε τις ίδιες αποστάσεις και δε θα τους προβληματίσει η ιστορία του γερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος, που καταστράφηκε από αυτή τη συνεργασία με τη δεξιά;» διερωτήθηκε ο κ.Κουρουμπλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης