Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με αξιωματούχους της ΕΕ – Στο επίκεντρο η νέα δομή της Ευρωζώνης

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με αξιωματούχους της ΕΕ – Στο επίκεντρο η νέα δομή της Ευρωζώνης
Στη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να αναλύσει στους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δρομολογεί η Νέα Δημοκρατία
Το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τη νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, με ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο των επαφών του στο Στρασβούργο, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Guido Raimondi, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, αλλά και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Guy Verhofstadt.
Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη στην πορεία εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα σε αυτή τη διαδικασία.
Ειδικότερα, με τον κ. Verhofstadt συζήτησαν την πρόταση του Προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron, για τα επόμενα βήματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, την οποία ο Πρόεδρος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στηρίζει με θέρμη.
Στη διάρκεια των συναντήσεων τέλος ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να αναλύσει στους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δρομολογεί η Νέα Δημοκρατία τονίζοντας παράλληλα στους συνομιλητές του ότι το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών της επόμενης Κυβέρνησης θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις με στόχο να επαναφέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης