Διεθνή

Η Volkswagen πληρώνει 69 εκατ. δολάρια για αγωγές σχετικά με τις εκπομπές ντίζελ στις ΗΠΑ

tags :
Η Volkswagen πληρώνει 69 εκατ. δολάρια για αγωγές σχετικά με τις εκπομπές ντίζελ στις ΗΠΑ
Το 2016, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έφτασε σε συμφωνία ύψους 603 εκατομμυρίων δολαρίων με 44 αμερικανικές πολιτείες
Η Volkswagen επιβεβαίωσε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, ότι συμφώνησε να πληρώσει 69 εκατ. δολάρια για να διακανονίσει αγωγές που σχετίζονται με τις εκπομπές ντίζελ στο Νιου Τζέρσεϋ, ένα από τα τελευταία σημαντικά νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ.
Η VW έχει συμφωνήσει στο παρελθόν να δαπανήσει περισσότερα από 750 εκατ. δολάρια για να επιλύσει διάφορες κρατικές περιβαλλοντικές και καταναλωτικές αξιώσεις.
Συνολικά, η VW συμφώνησε να δαπανήσει μέχρι και 25 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ, για να αντιμετωπίσει αξιώσεις από τους ιδιοκτήτες, τους περιβαλλοντικούς ρυθμιστές, τις πολιτείες και τους αντιπροσώπους και προσφέρθηκε να αγοράσει περίπου 500.000 ρυπογόνα οχήματα των ΗΠΑ.
Ο γενικός εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϋ και η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσαν ότι οι υποθέσεις είχαν διακανονιστεί σε δικαστήριο και είπαν προηγουμένως ότι η VW θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μέγιστες ποινές ύψους άνω των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτεία.
"Η συμφωνία της Volkswagen με το New Jersey επιλύει μία από τις σημαντικότερες νομικές εκθέσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο ντίζελ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εξασφαλίζει πλήρως τους παλαιότερους καταναλωτές και τους περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς του κράτους και αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προόδου για την εταιρεία μας και τους μετόχους μας ", δήλωσε η εκπρόσωπος της VW Jeannine Ginivan την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017.
Τον Μάρτιο, η VW συμφώνησε να καταβάλει 157 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει περιβαλλοντικές αξιώσεις από από άλλες 10 πολιτείες στις ΗΠΑ.
Το 2016, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έφτασε σε συμφωνία ύψους 603 εκατομμυρίων δολαρίων με 44 αμερικανικές πολιτείες.
Ο διακανονισμός με τις 10 αμερικανικές πολιτείες απαιτούσε από τη Volkswagen να προσφέρει τουλάχιστον τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα σε αυτές τις πολιτείες μέχρι το 2020, συμπεριλαμβανομένων δύο SUV.
Η VW συμφώνησε τον Δεκέμβριο του 2016 να προσφέρει τα οχήματα στην Καλιφόρνια στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.
Τον Απρίλιο, η Volkswagen, η οποία παραδέχτηκε την παραποίηση του συστήματος ελέγχου των εκπομπών στα πετρελαιοκίνητα οχήματα των ΗΠΑ για οχήματα που πωλούνται από το 2009, καταδικάστηκε σε τριετή δοκιμασία μετά από παραπομπή για τρεις κατηγορίες κακούργηματος και πλήρωσε 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακές κυρώσεις.
Τον Οκτώβριο 2017, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της Καλιφόρνια ενέκριναν μια λύση για περίπου 38.000 VW οχήματα 3.000 κυβικών με πιθανές υπερβολικές εκπομπές.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι τον περασμένο μήνα διέθεσε 2,6 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου για να επιδιορθώσει πετρελαιοκινητήρες στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας μια ανακοίνωση, αυξάνοντας τις συνολικές προβλέψεις για το σκάνδαλο "Dieselgate" στα 25,1 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης