Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Βενεζουέλας - Ρωσίας για την αναδιάρθρωση του χρέους

Συμφωνία Βενεζουέλας - Ρωσίας για την αναδιάρθρωση του χρέους
Η Κίνα, η μεγαλύτερη πιστώτρια της Βενεζουέλας, εκτίμησε σήμερα ότι το Καράκας μπορεί "να αντιμετωπίσει με τον κατάλληλο τρόπο" το πρόβλημα με το χρέος
Σε συμφωνία με τη Ρωσία για την αναδιάρθρωση χρέους ύψους 3 δισ. δολ. κατέληξε η Βενεζουέλα, σύμφωνα με αξιωματούχο της πρεσβείας στη Μόσχα, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Νωρίτερα η Κίνα, η μεγαλύτερη πιστώτρια της Βενεζουέλας, εκτίμησε σήμερα ότι το Καράκας μπορεί "να αντιμετωπίσει με τον κατάλληλο τρόπο" το πρόβλημα με το χρέος.
Η Βενεζουέλα έχει εξωτερικό χρέος που εκτιμάται στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 20 με 30 δισεκατομμύρια οφείλει στην Κίνα.
"Προς το παρόν η συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Βενεζουέλας σε οικονομικό επίπεδο και σε άλλους τομείς συνεχίζεται κανονικά", δήλωσε σήμερα ο Γκενγκ Σουάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
"Είμαστε επίσης πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση και ο λαός της Βενεζουέλας μπορούν να διαχειριστούν με τον κατάλληλο τρόπο τις υποθέσεις τους, περιλαμβανομένου του προβλήματος με το χρέος τους", πρόσθεσε ο Γκενγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης