Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η τριπλή συγχώνευση στις AEΠΕΥ Merit, Μίδας και Η. Πετροπουλάκης αλλάζει το χρηματιστηριακό χάρτη

tags :
Η τριπλή συγχώνευση στις AEΠΕΥ Merit, Μίδας και Η. Πετροπουλάκης αλλάζει το χρηματιστηριακό χάρτη
Βασικός στόχος της συγχώνευσης είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης μεγάλης εταιρείας, ικανής να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που απορρέουν από την εφαρμογή της οδηγίας MIFID2
Συσσώρευση καταγράφεται στον χάρτη των ΑΕΠΕΥ, μετά την τριπλή συγχώνευση που έρχεται δυναμικά μέσα στην κρίση, καθώς οι χρηματιστηριακές MERIT, ΜΙΔΑΣ και Η. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ ενοποιούνται, δημιουργώντας ένα νέο ισχυρό σχήμα στον κλάδο.
Οι τρεις γνωστές χρηματιστηριακές εταιρείες, με την ξεχωριστή ιστορία και πολυετή πορεία και με το όνομα πλέον MERIΤ ΑΕΠΕΥ, συγχωνεύονται με απορρόφηση των δύο από την MERIT.
Βασικός στόχος της συγχώνευσης είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης μεγάλης εταιρείας, ικανής να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που απορρέουν από την εφαρμογή της οδηγίας MIFID2 που ξεκινάει από την 1/1/2018, τις δυσκολίες της αγοράς στη σημερινή συγκυρία, αλλά και κυρίως στη νέα εποχή και στην ανάκαμψη του ΧΑ που αργά ή γρήγορα θα έλθει.
Η νέα εταιρεία θα εστιάσει στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με διεθνή πρότυπα, ώστε να γίνει πόλος έλξης διεθνών πελατών και κεφαλαίων.
Το μενού των υπηρεσιών της θα περιλαμβάνει τις ξένες αγορές, συμβουλευτική, δημόσιες εγγραφές, αυξήσεις κεφαλαίου, αγορά ομολόγων, συγχωνεύσεις, εταιρικά ομόλογα, διαχείριση κεφαλαίων και χαρτοφυλακίου, εξατομικευμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ένα δυνατό τμήμα αναλύσεων.
Οι δυνατές συνεργασίες στο εξωτερικό αποτελούν βασική προτεραιότητα της διοίκησης της νέας ΜΕRIT. “Δεν θα έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους διεθνείς μεγάλους χρηματιστηριακούς οίκους», τονίζουν τα στελέχη της.
Το μετοχικό κεφάλαιο του νέου σχήματος θα υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ, ενώ ο ενοποιημένος τζίρος για το 2017 εκτιμάται ότι θα υπερβεί σημαντικά τα 2 εκατ. ευρώ.
Η έδρα της νέας MERIT θα είναι στην οδό Σοφοκλέους 5.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης