Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNNmoney: Νέο κυβερνοπόλεμο με ιούς έχει εξαπολύσει η Β. Κορέα σύμφωνα με τις ΗΠΑ

CNNmoney: Νέο κυβερνοπόλεμο με ιούς έχει εξαπολύσει η Β. Κορέα σύμφωνα με τις ΗΠΑ
Σύμφωνα με αμερικανικό υπουργείο Ασφάλειας και FBI οι επιθέσεις μπορούν να πλήξουν εταιρείες αλλά και κυβερνητικές υπηρεσίες
Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο η Βόριος Κορέα πραγματοποιεί κυβερνοεπιθέσεις έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικανικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι το καθεστώς του Kim έχει δημιουργήσει δύο νέους υιούς και μέσω αυτών θα επιτεθεί σε εταιρείες και κυβερνήσεις.
Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και το FBI σε κοινή τους ανακοίνωση υποστήριξαν ότι η Β. Κορέα χρησιμοποιεί δύο τύπους malware και ετοιμάζεται να επιτεθεί σε κλάδους όπως οι αερομεταφορές, ο χρηματοοικονομικός, οι τηλεπικοινωνίες και τα ΜΜΕ.
Ο ένας εκ των ιών ονομάζεται FALLCHILL και μάλλον έχει χρησιμοποιηθεί και το 2016 και επιτρέπει στους hackers να παρακολουθούν και να επιτίθενται στα ηλεκτρονικά συστήματα επιχειρήσεων.
Ο έτερος ιός ονομάζεται Volgmer και επηρεάζει τα ηλεκτρονικά συστήματα εταιρειών μέσω της μεθόδου του phishing, όπου χρησιμοποιείται η αποστολή email, το οποίο εάν «πατήσει» ο χρήστης ο ιός θα εξαπλωθεί σε όλο το σύστημα.
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί μία σειρά από διευθύνσεις IP ανά τον κόσμο τις οποίες χρησιμοποιούν οι hackers που «ανήκουν» στη Β. Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης