Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΥΤ: Προάστια της Αθήνας χτυπήθηκαν από φονικές πλημμύρες

ΝΥΤ: Προάστια της Αθήνας χτυπήθηκαν από φονικές πλημμύρες
Καθώς οι αυτοκινητόδρομοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διέσωσαν ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους
Οι πλημμύρες στην Ελλάδα έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 15 άτομα στα δυτικά προάστια της Αθήνας, παγιδεύοντας δεκάδες στα σπίτια ή τα αυτοκίνητά τους και καταστρέφοντας εκατοντάδες κατοικίες, επιχειρήσεις και σκάφη.
Αρκετοί άνθρωποι αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι μετά από αρκετές ώρες καταρρακτώδους βροχής την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 το βράδυ, αν και δεν ήταν σαφές εάν είχαν πέσει θύματα των πλημμυρών ή είχαν καταφύγει αλλού.
Περισσότερες βροχές έχουν προβλεφθεί για τις επόμενες ημέρες.
Η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι είχε λάβει εκατοντάδες κλήσεις από Έλληνες των οποίων τα σπίτια ήταν πλημμυρισμένα.
Καθώς οι αυτοκινητόδρομοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διέσωσαν ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους.
Την Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κήρυξε την ημέρα εθνικού πένθους.
"Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα", ανέφερε σε δήλωσή του. "Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών συνθηκών σε ολόκληρη τη χώρα".
Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις και άλλοι δημόσιοι χώροι θα διατεθούν στους άστεγους από τις πλημμύρες, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν στη Μάνδρα, ένα προάστιο δυτικά της Αθήνας και ότι οι περισσότεροι από τους 13 αναφερόμενους τραυματίες υπέφεραν από υποθερμία.
Μεταξύ των νεκρών ήταν άνθρωποι που βρέθηκαν μέσα ή μέσα στα κτίρια των κατακλυσμένων σπιτιών τους.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της χώρας χαρακτήρισε τις πλημμύρες «άνευ προηγουμένου» στην περιοχή, ενώ η δήμαρχος της Μάνδρας, αναφέρθηκε στις πλημμύρες ως «βιβλική καταστροφή» σε σχόλια για την κρατική τηλεόραση, τηλεφωνικά, ενώ κι εκείνη παγιδεύτηκε στο σπίτι της.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης