Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέο πρόβλημα στον ορίζοντα - Η αποτυχία στις ιδιωτικοποιήσεις τινάσσει στον αέρα την λύση στο ελληνικό χρέος…λόγω Γερμανίας

Νέο πρόβλημα στον ορίζοντα - Η αποτυχία στις ιδιωτικοποιήσεις τινάσσει στον αέρα την λύση στο ελληνικό χρέος…λόγω Γερμανίας
Χωρίς ιδιωτικοποιήσεις η Ελλάδα να ξεχάσει την διευθέτηση του χρέους θα είναι το μήνυμα των Γερμανών προσεχώς…..
Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, για επιθετικές εξόδους στις αγορές και οικονομική ανάκαμψη…. στην Γερμανία, που ακόμη δεν έχουν σχηματίσει κυβέρνηση εξετάζουν μεταξύ άλλων….την στάση τους για το ελληνικό χρέος.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές οι δανειστές και η Γερμανία – παρ΄ ότι ακόμη δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση και δεν θα σχηματιστεί πριν το α΄ δίμηνο του 2018 – για να απαλλαγούν από τις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για λύση στο χρέος…..έχουν βρει ως πρόσχημα για να μην κάνουν τίποτε….την αποτυχία στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τις για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Αντί να ζητάει λύση στο χρέος θα πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι τιμάει τα χρήματα των δανειστών.
Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει κάνει ελάχιστα στις ιδιωτικοποιήσεις και να περιμένει οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι να λύσουν τα προβλήματα της»
Με βάση πηγές που έχουν καλή ενημέρωση σε γερμανούς τεχνοκράτες αξιωματούχους η νέα γερμανική κυβέρνηση θα προβάλει veto στην λύση στο ελληνικό χρέος επειδή η Ελλάδα έχει αποτύχει στις ιδιωτικοποιήσεις.
Η λύση στο χρέος που αποτελούσε επί 7 χρόνια το εθνικό ζήτημα της Ελλάδος καταλήγει στις καλένδες.
Η συμφωνία του Eurogroup που διαμόρφωσε τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ουσιαστικά θα αναιρεθεί.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο δύο προτάσεις εξετάζονται, τμηματοποίηση – σαλαμοποίηση των κερδών από τα ομόλογα ANFA και ίσως αποπληρωμή του ΔΝΤ.
Υπό το πρίσμα αυτό γεννώνται σοβαρά ερωτηματικά πως θα πορευθεί η Ελλάδα και θα δανείζεται από τις αγορές όταν η DSA η έκθεση βιωσιμότητας της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα χαρακτηρίζουν μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος;
Πως η Ελλάδα θα δανείζεται από τις αγορές με επιτόκια π.χ. στην 10ετία στο 4% και θα αντικαθιστά τα δάνεια του ESM με επιτόκια 0,89% ή του EFSF με επιτόκια 2,5%;
Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων θα αποτελέσει το νέο μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος το 2018 και η Γερμανία αναμένεται να το κάνει σημαία να προπαγανδίσει για μια ακόμη φορά για την ασυνέπεια της Ελλάδος.
Χωρίς ιδιωτικοποιήσεις η Ελλάδα να ξεχάσει την διευθέτηση του χρέους θα είναι το μήνυμα των Γερμανών προσεχώς…..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης