Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street, με macro και φορολογική μεταρρύθμιση στο επίκεντρο

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street, με macro και φορολογική μεταρρύθμιση στο επίκεντρο
Εν αναμονή ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (16/11/2017) η Wall Street, ανακάμπτοντας μετά από δύο ημέρες απωλειών, εν όψει μιας ψηφοφορίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη σε οικονομικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16.30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,52%, στις 23.393,28 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,45% και κινείτο στις 2.576,12 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,65% υψηλότερα, στις 6.749,56 μονάδες.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αναμένεται να ψηφίσει σήμερα ένα νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, ο συντελεστής φορολογίας εταιρειών θα μειωθεί στο 20% από 35%.
Σημειώνεται ότι οι προσδοκίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση βοήθησαν πρόσφατα τις μετοχές να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα.
Οι Ρεπουμπλικάνοι παραμένουν αισιόδοξοι ότι το νομοσχέδιο μπορεί να περάσει αυτή την εβδομάδα, παρά την αντίσταση ορισμένων μελών του κόμματός τους.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν ορισμένα εταιρικά αποτελέσματα.
Η Cisco ανέφερε χθες (15/11) κέρδη και έσοδα καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς, εν μέρει χάρη στις ισχυρές πωλήσεις εφαρμογών λογισμικού.
Η μετοχή της εταιρείας καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις στον Dow Jones, σημειώνοντας άνοδο άνω του 6,5%.
Σημαντικά κέρδη άνω του 6% καταγράφει και η μετοχή της Wal-Mart, καθώς η εταιρεία ανέφερε επίσης κέρδη και έσοδα ανώτερα των προσδοκιών, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων των λαχανικών και των διαδικτυακών πωλήσεων.



Το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν ταυτόχρονα και ορισμένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,9% τον Οκτώβριο του 2017, περισσότερο από την αύξηση 0,6% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Από την άλλη, απογοητευτικά ήταν τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, που έδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση κατά 10.000 στο υψηλό έξι εβδομάδων των 294.000, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οι αιτήσεις να υποχωρήσουν στις 235.000.
Την ίδια ώρα, πτωτικά κινείται και σήμερα το πετρέλαιο, μετά τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν μια αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.
Περί τις 16:50, το αργό υποχωρούσε κατά 0,6%, στα 55 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,7% χαμηλότερα, στα 61,4 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης