Pyatt (Αμερικανός πρέσβης): Το 2018 θα μπορούσε να είναι έτος καμπής για την ελληνική οικονομία

Pyatt (Αμερικανός πρέσβης): Το 2018 θα μπορούσε να είναι έτος καμπής για την ελληνική οικονομία
Οι Αμερικανοί επενδυτές ξανακοιτούν την Ελλάδα, τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα
Την πεποίθηση πως το 2018 θα μπορούσε να είναι έτος καμπής για την ελληνική οικονομία, εξέφρασε σήμερα (16/11/2017) ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Μεσόγειο, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), ενώ τόνισε ότι οι Αμερικανοί επενδυτές ξανακοιτούν την Ελλάδα.
Ο Pyatt επανέλαβε τη δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον, να στηρίξει την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την αύξηση των επενδύσεων και της οικονομικής εταιρικής σχέσης.
«Μπορώ να σας πω ότι έρχονται σε μένα περισσότεροι Αμερικανοί επενδυτές τώρα από οποιονδήποτε άλλο μήνα στην αρχή της θητείας μου εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Οι Αμερικανοί επενδυτές ξανακοιτούν την Ελλάδα.
Υπάρχει μια αίσθηση ότι άνοιξε ένα παράθυρο, αλλά εναπόκειται στην κυβέρνηση να στηρίξει το ενθαρρυντικό μήνυμα που μετέδωσε ο πρωθυπουργός Τσίπρας όταν βρέθηκε στην Ουάσινγκτον.
Ειδικότερα, όσον αφορά τη δέσμευσή του να καλωσορίσει τις επενδύσεις των ΗΠΑ, δημιουργώντας ένα επενδυτικό περιβάλλον που επιτρέπει την προβλεψιμότητα και επιτρέπει την οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε την προσωπική του βούληση να στηρίξει και να ενθαρρύνει περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης.
«Είμαι επίσης βαθιά προσηλωμένος στο να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω στη διατήρηση της επιχειρηματικότητας εδώ.
Παρ όλες τις προκλήσεις, είμαι συνεχώς εντυπωσιασμένος από την κουλτούρα των νεοφυών επιχειρήσεων που βλέπω εδώ.
Νομίζω ότι είναι μία από τις σπουδαίες επιτυχημένες ιστορίες επιτυχίας της Ελλάδας, είναι αυτό που συμβαίνει όσον αφορά την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.
Το έχω δει στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη.
Προσπάθησα να κάνω, από την πλευρά της πρεσβείας, όσα περισσότερα μπορούμε από την άποψη δημιουργίας ευκαιριών», σημείωσε.
Όπως συμπλήρωσε, η βασισμένη στη γνώση οικονομία θα αποτελέσει ένα μεγάλο μέρος για το μέλλον της ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης.
«Μπορείτε να βασιστείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες για εταιρική σχέση για την ανάπτυξη αυτής της οικονομίας», διαμήνυσε.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε το μήνυμα για περαιτέρω αναβάθμιση των ήδη ισχυρών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.
«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή σήμερα, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, που μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πώς να πάμε τη σημερινή στενή σχέση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.
Θεωρώ αυτό ότι είναι το καθήκον της ομάδας μου στην πρεσβεία, και ενθαρρύνομαι, ότι αυτό είναι πολύ συνεπές με τα μηνύματα που ακούμε σήμερα από την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Pyatt.
Κατά την ομιλία του, ο πρέσβης των ΗΠΑ αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους δεσμούς μεταξύ των δύο λαών και των δύο χωρών, που, όπως δήλωσε, ανάγονται στην ίδρυση τόσο της σύγχρονης Ελλάδας όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στηρίζονται σε κοινές δημοκρατικές αξίες και σε κοινά συμφέροντα ασφάλειας και οικονομικοπολιτικά.
«Οι αξίες εκείνες συνεχίζουν να μας ενώνουν», τόνισε, προσθέτοντας πως «σήμερα οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε θετική πορεία με ευκαιρίες και για τις δύο χώρες».
Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από τον αντιπρόεδρο Pence, τον πρόεδρο Trump, και φυσικά από την πρόσφατη επίσκεψη του Τσίπρα στις ΗΠΑ.
Ο Pyatt τόνισε ακόμη πως νομικά οι δύο χώρες είναι δεσμευμένες να υπερασπίζεται η μία την άλλη ως μέλη του ΝΑΤΟ.
Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και υπογράμμισε πως η χώρα είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ, κάνοντας ειδική μνεία στη βάση της Σούδας.
«Η παρουσία μας εκεί ενσωματώνει μια στενή και συνεχή συνεργασία μεταξύ των στρατευμάτων μας», δήλωσε, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητά του να στηρίξει την ισχυρή στρατιωτική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Αμερικανός πρέσβης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, σημειώνοντας πως βρίσκει τους δεσμούς αυτούς, όπου ταξιδεύει στην Ελλάδα.
Τέλος, δήλωσε περήφανος για την προγραμματική συνεργασία της πρεσβείας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημόσιου Δικαίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS