Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ζητά από το Κογκρέσο οικονομική ενίσχυση 44 δισ. δολάρια για τις ζημιές από τους τυφώνες

Λευκός Οίκος: Ζητά από το Κογκρέσο οικονομική ενίσχυση 44 δισ. δολάρια για τις ζημιές από τους τυφώνες
Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Ricardo Rossello, ζήτησε 94,4 δισ. δολάρια για την ανοικοδόμηση της πολιτείας των ΗΠΑ
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο 44 δισ. δολάρια πρόσθετης οικονομικής ενίσχυσης, για να βοηθήσει τους πληγέντες από τους πρόσφατους τυφώνες που έπληξαν το Πουέρτο Ρίκο, το Τέξας, τη Φλόριντα και τις Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ.
Το ποσό ήταν πολύ μικρό από αυτό που ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι χρειάζονται, ενώ ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Ricardo Rossello, ζήτησε 94,4 δισ. δολάρια για την ανοικοδόμηση της πολιτείας των ΗΠΑ.
Το Τέξας προσδοκούσε 61 δισ. δολάρια και η Φλόριντα είχε ζητήσει 27 δισ. δολάρια.
"Αυτό το αίτημα δεν είναι καθόλου κοντά σε αυτό που οι τοπικοί αξιωματούχοι κρίνουν απαραίτητο", δήλωσε ο Δημοκρατικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Nita Lowey της Νέας Υόρκης, του οποίου η πολιτεία έχει ισχυρούς δεσμούς με το Πουέρτο Ρίκο.
Ο διευθυντής του προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Mick Mulvaney, δήλωσε στον εκπρόσωπο του Κογκρέσου Paul Ryan ότι τα 44 δισ. δολάρια "δεν αντιπροσωπεύουν το τελικό αίτημα" για βοήθεια προς τα θύματα, ειδικά στο Πουέρτο Ρίκο και στις Παρθένους Νήσους, όπου οι ανάγκες εξακολουθούν να αξιολογούνται.
"Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση ζητά χρηματοδότηση ύψους 44 δισ. δολαρίων και τις απαραίτητες αρχές για τη συνέχιση των προσπαθειών ανάκαμψης", ανέφερε η Mulvaney στην επιστολή.
Ο Ryan δήλωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα εξετάσει το αίτημα και θα "συνεργαστεί με την κυβέρνηση και τα μέλη από τις πολιτείες για να βοηθήσουν τα θύματα, να αποκτήσουν τα μέσα που χρειάζονται για να ανακάμψουν και να ανοικοδομήσουν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης