Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Στα 5 εκατ. οι επιπλέον ανασφάλιστοι από την κατάργηση του «Obamacare»

tags :
S&P: Στα 5 εκατ. οι επιπλέον ανασφάλιστοι από την κατάργηση του «Obamacare»
Η κατάργηση οτυ προγράμματος θα συρρικνώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό κατά μόλις 60 με 80 δισεκ. δολάρια
Σε 4 με 5 εκατομμύρια υπολογίζει τους πολίτες που θα χάσουν την κοινωνική τους ασφάλιση από την κατάργηση του προγράμματος κοινωνικής ασφάλισης ACA (Affordable Care Act) -ευρέως διαδεδομένου ως «Obamacare»- ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, εκτίμηση κατά πολύ υποδεέστερη από την αντίστοιχη των 13 εκατομμυρίων που είχε προβλέψει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου.
Ο οίκος, ωστόσο, αναφέρει πως η κίνηση θα συρρικνώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό κατά μόλις 60 με 80 δισεκ. δολάρια, όταν το Γραφείο έκανε λόγο για 338 δισεκ., μέχρι το 2027.
Στις 11 Οκτωβρίου 2017, ο Donald Trump υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με σκοπό να καταργήσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που είχε καθιερώσει ο προκάτοχός του κ. Barack Obama, στην ύστατη προσπάθεια να το ανατρέψει, απογοητευμένος με την αδυναμία του Κογκρέσου να το πράξει.
Ειδικότερα, υπέγραψε το διάταγμα που ανοίγει τον δρόμο σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, να παρέχουν πακέτα καλύψεων που εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις του «Obamacare», ενδεχομένως χειρότερης ποιότητας αλλά και λιγότερο ακριβά.
Μάλιστα, μία ημέρα αργότερα, ο Λευκός οίκος προχώρησε σε διακοπή των πληρωμών προς τις ασφαλιστικές εταιρείες που συμμετέχουν στο «Obamacare», απόφαση η οποία προκαλεί έντονες διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες κοινοβουλευτικών των Δημοκρατικών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης