Έως 22 Δεκεμβρίου η υποβολή των προσφορών για ΔΕΣΦΑ - Έως 400 εκατ. ευρώ το τίμημα

Έως 22 Δεκεμβρίου η υποβολή των προσφορών για ΔΕΣΦΑ - Έως 400 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τα 400 εκατ. ευρώ θεωρούνται όριο, κάτω από το οποίο ενδεχομένως να μην έχει θετική έκβαση ο διαγωνισμός πώλησης της εταιρίας
Χωρίς προβλήματα προχωρούν έως τώρα οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την πώληση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ και όπως όλα δείχνουν οι υποψήφιοι επενδυτές θα υποβάλλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους τις παραμονές των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 22 Δεκεμβρίου.
Οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν υπογράψει τα συμφωνητικά εμπιστευτικότητας και τους έχει δοθεί δυνατότητα πρόσβασης στα οικονομικά, τεχνικά και νομικά στοιχεία του ΔΕΣΦΑ προκειμένου να τα ελέγξουν και να διαμορφώσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους.
Τα σχετικά στοιχεία ανεβαίνουν σταδιακά στο Virtual Data Room μετά από αιτήματα των ενδιαφερομένων, οι οποίοι ελέγχουν και υποβάλλουν ερωτήματα στην εταιρία.   
Όπως είναι γνωστό σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού συμμετέχουν δύο σχήματα και συγκεκριμένα η κοινοπραξία των τεσσάρων Ευρωπαίων Διαχειριστών, στην οποία μετέχουν η Snam με 50% με το υπόλοιπο 50% να μοιράζονται η βελγική Fluxys, η ισπανική Enagas και η ολλανδική Gasunie με μερίδιο 16,66% η κάθε μία, καθώς και η ισπανική εταιρία  Regasificadora Del Noroeste (Reganosa).

Το προσφερόμενο τίμημα θα κρίνει τα πάντα

Βασικό κριτήριο για την εξέλιξη του διαγωνισμού θα είναι το τίμημα που θα καταθέσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, καθώς ο πήχης έχει ανέβει ψηλά μετά τα 400 εκατ. ευρώ που είχε προσφέρει η Socar στον προηγούμενο διαγωνισμό.
Μάλιστα τα ΕΛΠΕ, στα οποία ανήκει το υπό πώληση 35% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, έχουν διαμηνύσει ότι από το τίμημα θα κριθούν τα πάντα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτω από τα 400 εκατ. ευρώ μπορεί να μην δεχθούν να πουλήσουν το μερίδιό τους.
Ασφαλώς τα δεδομένα αυτά προφανώς θα σταθμίσουν και θα λάβουν υπόψη τους οι δύο διεκδικητές του ΔΕΣΦΑ, οι οποίοι δεν βρίσκονται μακριά από το να καταλήξουν στο ποσό που θα προσφέρουν για να αποκτήσουν το 66% του Διαχειριστή του ελληνικού συστήματος φυσικού αερίου.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS