Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικές επενδύσεις 23 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία από την Volkswagen για την τόνωση των πωλήσεων

Σημαντικές επενδύσεις 23 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία από την Volkswagen για την τόνωση των πωλήσεων
Οι εν λόγω επενδύσεις αποτελούν μέρος του γενικότερου  προγράμματος δαπανών ύψους 72 δισ.ευρώ της Volkswagen για την περίοδο 2018-2022
Το ποσό των 22,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει η  Volkswagen  στο κύριο εμπορικό σήμα των αυτοκινήτων της τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/11) η γερμανική εταιρεία.
Η σημαντική αυτή επένδυση αποτελεί μέρος ενός προγράμματος δαπανών που αποσκοπεί στην ενίσχυση της θέσης της ως κατασκευάστρια εταιρεία  ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού, περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ, θα δαπανηθεί στη Γερμανία, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία.
Πρόσθεσε δε ότι ένα από τα βασικά μέτρα περιλαμβάνει τη μετατροπή του εργοστασίου του Zwickau σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, που αναμένεται να στοιχίσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
«Το επενδυτικό πακέτο που έχει υιοθετηθεί τώρα θα δώσει αποφασιστική ώθηση στα προϊόντα  τεχνολογίας στην ιστορία του εμπορικού μας σήματος», δήλωσε ο Herbert Diess, διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του γερμανικού ομίλου.
Οι αναλυτές εκτιμούν, πως η ανανέωση της Volkswagen κρίνεται ως αποφασιστικής σημασίας κίνηση, προκειμένου η εταιρεία να ανακάμψει από το σκάνδαλο με τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, γεγονός που την έχει καθηλώσει ως προς τις πωλήσεις.
Οι εν λόγω επενδύσεις αποτελούν μέρος του γενικότερου  προγράμματος δαπανών ύψους 72 δισ.ευρώ της Volkswagen για την περίοδο 2018-2022.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης