Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Εκλέγουμε τον επικεφαλής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης για νικηφόρα πορεία στις εκλογές

Γεννηματά: Εκλέγουμε τον επικεφαλής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης για νικηφόρα πορεία στις εκλογές
Στις εκλογές της Κεντροαριστεράς «δεν υπάρχουν χαμένοι", ανέφερε η Φ. Γεννηματά
Καθαρή εντολή την Κυριακή «σημαίνει εντολή ενότητας και αλλαγής», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποψήφια τις αυριανές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας το νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Φ. Γεννηματά.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η κ. Γεννηματά μίλησε για νέο φορέα χωρίς τις παθογένειες του χθες, με δημοκρατία και αποτελεσματικότητα.
Πρωταγωνιστές της νέας πορείας, όπως είπε, οι 212.000 συνιδρυτές και εξέφρασε την ελπίδα τη Δευτέρα με την στήριξη των προοδευτικών πολιτών να είναι και επικεφαλής του νέου φορέα «για να εδραιώσουμε την ενότητα της προοδευτικής παράταξης και τη νικηφόρα πορεία».
Σε ερώτηση για το αν εκλέγουμε αρχηγό ή υποψήφια Πρωθυπουργό στις αυριανές εκλογές της Κεντροαριστεράς, απάντησε πως «εκλέγουμε τον επικεφαλής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης για νικηφόρα πορεία στις εκλογές», ενώ δεν έκανε πρόβλεψη για το πότε θα έχουμε εκλογές λέγοντας πως «δεν μου αρέσουν οι προφητείες.
Η πολιτική και κοινωνική απομόνωση της κυβέρνησης, όμως, επιτρέπει την εκτίμηση ότι πολιτικές εξελίξεις θα τρέξουν πιο γρήγορα από ότι θα ήθελε ο κ.Τσίπρας».
Κληθείσα να σχολιάσει αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως ήρθαν οι δεξιοί και σας ψήφισαν, η ίδια απαντά ότι «Δεξιοί και μάλιστα στην πιο ακραία και λαϊκίστικη εκδοχή τους, ψηφίζουν κάθε μέρα στη Βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζεται στην ψήφο τους για να παραμένει στην εξουσία».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στις εκλογές της Κεντροαριστεράς «δεν υπάρχουν χαμένοι.
Όσοι συμβάλλαμε για να φτάσουμε μέχρι εδώ συνεχίζουμε όλοι μαζί με μεγάλο κερδισμένο την παράταξη», ενώ χρέος του νικητή «είναι να μην αισθάνεται κανείς ηττημένος».
Σημείωσε δε, πως «το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη δεν ξεχνά ότι το χρέος του είναι να δίνει τη μάχη για την πρόοδο, για την αλλαγή, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, για την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά στην πολιτική πρέπει «να ακούς προσεκτικά, να αξιολογείς σωστά, να συνθέτεις δημιουργικά και να παίρνεις αποφάσεις τολμηρά και υπεύθυνα», «και στη ζωή και στην πολιτική μετράει το θάρρος, δεν τα παρατάμε ποτέ».
Η ίδια τονίζει ότι οφείλει πολλά ευχαριστώ στον κόσμο που διαχρονικά την τιμά με την εμπιστοσύνη και την στήριξη του, στους συντρόφους και στους συνεργάτες της και στην οικογένειά της που ήταν και είναι πάντα δίπλα της στα εύκολα και στα δύσκολα.
Σε ερώτηση για το ποιο  θα είναι πρώτο της τηλεφώνημα αν κερδίσει την Κυριακή το βράδυ, απαντά πως «δεν θα είναι τηλεφώνημα.
Θα είναι μια ανάμνηση και μια απόφαση.
Να νικήσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης