Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Πολεμική Αεροπορία σε αποστολή αστυνόμευσης στο Μαυροβούνιο

Η Πολεμική Αεροπορία σε αποστολή αστυνόμευσης στο Μαυροβούνιο
H Ελλάδα και η Ιταλία έχουν αναλάβει από κοινού την επιτήρηση του εναερίου χώρου του Μαυροβουνίου
Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι αλλά σύμφωνα με ανάρτηση της σερβικής ιστοσελίδας «Tango Six» στις 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική αποστολή μαχητικών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Μαυροβούνιο.
Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν αναλάβει από κοινού την επιτήρηση του εναερίου χώρου του Μαυροβουνίου, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τον αντίστοιχο της Αλβανίας. Το Μαυροβούνιο έγινε μέλος του ΝΑΤΟ την περασμένη Άνοιξη και η ανάληψη αποστολής Air Policing σχετίζεται με αυτή την εξέλιξη.
Η «θητεία» μιας τέτοιας αποστολής θα είναι πιθανότατα τετράμηνη και εάν κρίνουμε από άλλες αποστολές του είδους θα αφορά 3-4 μαχητικά που θα σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Golubovci.
Το Μαυροβούνιο διαθέτει υποτυπώδη αεροπορία με αριθμό ελικοπτέρων Gazelle και ίσως κάποια Utva 75, κληρονομιά από την εποχή που αποτελούσε μέρος της Γιουγκοσλαβίας. Η τελευταία φορά που πέταξαν επιχειρησιακά μαχητικά/βομβαρδιστικά της χώρας μας σε περιοχή της Πρώην Γιουγκοσλαβίας ήταν κατά τη διάρκεια του Β ΠΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης