Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υπό πίεση ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ για το λογαριασμό στην ΕΕ και τον προυπολογισμό

Reuters: Υπό πίεση ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ για το λογαριασμό στην ΕΕ και τον προυπολογισμό
Σε μεγάλη πίεση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Philip Hammond ώστε να υποβάλλει εγκαίρως τον προϋπολογισμό του έτους καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα ο τρόπος που θα διευθετηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από μια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον ερχόμενο μήνα.
Σύμφωνα με το Reuters, «οι Ευρωπαίοι διαμήνυσαν στη βρετανίδα πρωθυπουργό ότι «υπάρχει ακόμη περισσότερη δουλειά να γίνει προκειμένου να ξεμπλοκαριστούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit», επαναλαμβάνοντας ότι μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα πρέπει να διευθετήσει το ζήτημα του οικονομικού λογαριασμού του διαζυγίου της Βρετανίας με την ΕΕ.
«Θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαίρως για το συμβούλιο», δήλωσε ο Philip Hammond ο οποίος για να «καλύψει» τις εσωτερικές αδυναμίες της κυβέρνησης may υποσχέθηκε να επισπεύσει τις κατασκευές σπιτιών.
Στο μεταξύ, κατά τη συνάντηση της May την περασμένη εβδομάδα στη Σουηδία με ομολόγους της στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στο Γκέτεμποργκ έγινε προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο σχετικά με το ποσό που θα πληρώσει η Βρετανία κατά την έξοδό της από την Ένωση σε 16 μήνες.
Η May άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι θα αυξήσει μια αρχική προσφορά που εκτιμάται σε περίπου 20 δισ. ευρώ, περίπου το ένα τρίτο αυτού που επιθυμούν οι Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης