Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Δεν θα εγκαταλείψω την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού

Αναστασιάδης: Δεν θα εγκαταλείψω την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού
Στόχος των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία ήταν μια συμφωνία για σχέδιο λύσης που θα διαφυλάττει την αξιοπρέπεια του Κυπριακού Ελληνισμού
Την υπόσχεση ότι δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, έδωσε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, συμπληρώνοντας ότι η λύση πρέπει να είναι βιώσιμη και λειτουργική και να γίνει αποδεκτή και από τους Ελληνοκυπρίους.
Σε ομιλία στο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-1959, Κυριάκου Μάτση, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι γνωρίζει τα όρια, «που μπορεί να οδηγήσουν σε συμβιβασμό, αλλά και αυτό που θέλει ο λαός».
Στόχος των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, είπε, ήταν μια συμφωνία για σχέδιο λύσης, το οποίο θα διαφυλάττει την αξιοπρέπεια του Κυπριακού Ελληνισμού, θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις της αποδοχής της λύσης και από τους Ελληνοκυπρίους, θα διασφαλίζει τις έγνοιες τους και θα σέβεται τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων.
Δυστυχώς, πρόσθεσε, παρά την υποβολή εποικοδομητικών προτάσεων στη διάσκεψη και τις καλές προσπάθειες που καταβλήθηκαν, η Τουρκία επέμενε σε διατήρηση εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων και εσαεί παραμονή του κατοχικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης