Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές Κεντροαριστεράς: Έκλεισαν οι κάλπες – Ψήφισαν περίπου 155.000 πολίτες

Εκλογές Κεντροαριστεράς: Έκλεισαν οι κάλπες – Ψήφισαν περίπου 155.000 πολίτες
Οι ψηφοφόροι εκλέγουν σήμερα τον επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς
(upd4) Περίπου 155.000 πολίτες πέρασαν ήδη από τις κάλπες, που έκλεισαν στις 20:00,  και ψήφισαν για την εκλογή ηγεσίας στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.
Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των ψηφοφόρων θα φτάσει τις 160.000, ενώ στις 21:00-21:30 αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο αποτέλεσμα της σημερινής εκλογικής διαδικασίας.
Πάντως, σημειώθηκε πτώση 26% σε ό,τι αφορά την προσέλευση των ψηφοφόρων στο σημερινό β' γύρο των εκλογών σε σχέση με τον πρώτο γύρο που διεξήχθη στις 12/11.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Λίγες ώρες έμειναν για να κλείσουν οι κάλπες που θα αναδείξουν το όνομα του νικητή του σημερινού δεύτερου γύρου των εκλογών για ηγεσία στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η διαδικασία στα εκλογικά τμήματα στη χώρα και στο εξωτερικό εξελίσσεται ομαλά, ενώ ήδη έχουν ψηφίσει οι δυο υποψήφιοι, Φ, Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκης, που διεκδικούν τον ηγετικό ρόλο στο νέο φορέα.
Ο αριθμός των πολιτών που ήδη πέρασαν από τις κάλπες κρίνεται ικανοποιητικός και μάλιστα, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 150.000.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00 και καλούνται να ψηφίσουν οι 211.191 πολίτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών την περασμένη Κυριακή (12 Νοεμβρίου).
Οι ψηφοφόροι, οι οποίοι μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό κέντρο θέλουν, θα εκλέξουν τον επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που θα ηγηθεί και θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της ιστορικής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, μεταξύ των 2 υποψηφίων: της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά και του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ,  Ν. Ανδρουλάκη.

Που ψήφισαν και τι δήλωσαν Γεννηματά και Ανδρουλάκης

Στις κάλπες βρέθηκα και οι αντίπαλοι των σημερινών εκλογών, Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκης, που διεκδικούν την ηγετική θέση στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.
Ειδικότερα, στο Καματερό ψήφισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Εξερχόμενη από το εκλογικό κέντρο δήλωσε ότι «σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς.
Όλες οι γενιές συμπορεύονται.
Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη».
Στο Ηράκλειο της Κρήτης ψήφισε ο Ν. Ανδρουλάκης, ζητώντας να  μη σβήσει η φλόγα της ελπίδας που δημιουργήθηκε στον α’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς και να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες οι πολίτες.
 «Την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας.
Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει.
Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας» ανέφερε ο κ.Ανδρουλάκης αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Παράλληλα ο κ.Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.
«Πρέπει όλες αυτές οι στρεβλώσεις του κράτους μας, που άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αντιμετωπίσει, να είναι στο επίκεντρο των θέσεών μας, των απόψεών μας και των καθηκόντων μας. Για να σταματήσουμε να έχουμε εκατοντάδες θύματα κάθε χρόνο στη χώρα μας» τόνισε ο κ.Ανδρουλάκης.

(Πρώτη ενημέρωση 17:33, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης