Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Το 40% του πληθυσμού βρίσκεται εντός των εισοδηματικών κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος

Φωτίου: Το 40% του πληθυσμού βρίσκεται εντός των εισοδηματικών κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος
"Δεν θέλουμε να θίξουμε το επίδομα που παίρνουν οι τρίτεκνες οικογένειες", ανέφερε η  αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου
«Σήμερα το 40% του πληθυσμού βρίσκεται εντός των εισοδηματικών κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος που ανακοινώσαμε», τόνισε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Documento η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Όπως σημείωσε, το κοινωνικό μέρισμα «δεν αφορά μόνο την ακραία φτώχια, στην οποία τα μεμονωμένα άτομα υπολογίζεται να έχουν εισοδήματα έως 2.400 ευρώ. Δυστυχώς τα εισοδήματα των πολιτών μειώθηκαν κατά 30-50% από το 2010-2015 και επομένως, σήμερα το 40% του πληθυσμού βρίσκεται εντός των εισοδηματικών κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος που ανακοινώσαμε».
Κατά την ίδια, «αυτές είναι οι επιπτώσεις της καταστροφής του 25% του ΑΕΠ που συντελέστηκε».
Η κ. Φωτίου ανέφερε ότι η χώρα έχασε από το 2010 το 25% του ΑΕΠ της και έτσι, δημιουργήθηκε μια τεράστια δεξαμενή ανθρώπων που έχουν ανάγκη το λεγόμενο κοινωνικό κράτος και για τους οποίους οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτε, προσθέτοντας ότι «εμείς φτιάξαμε έναν μηχανισμό για πρώτη φορά στο ελληνικό κράτος προκειμένου να παρακολουθούμε τι κάνουμε όσον αφορά τις προνοιακές πολιτικές.
Τον μηχανισμό αυτόν οι Έλληνες θα τον βιώσουν στην καθημερινότητά τους σε όλη τη χώρα το 2018».
Για τα οικογενειακά επιδόματα τόνισε ότι «η μνημονιακή υποχρέωση είναι τα δύο επιδόματα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί και για το τρίτο και το τέταρτο να γίνουν ένα.
Εμείς δεν θέλουμε να θίξουμε το επίδομα που παίρνουν οι τρίτεκνες οικογένειες αλλά θέλουμε να αυξήσουμε το επίδομα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί».
Όλα αυτά, όπως είπε, «θα γίνουν εφόσον συνεννοηθούμε με τους θεσμούς για τη λεγόμενη αναθεώρηση δαπανών.
Από εκεί θα προέλθουν τα κονδύλια για τα οικογενειακά επιδόματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης