Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί η Ελλάδα είναι αδύνατο να ενταχθεί σε QE το 2018 λόγω αρνητικής έκθεσης βιωσιμότητας

Γιατί η Ελλάδα είναι αδύνατο να ενταχθεί σε QE το 2018 λόγω αρνητικής έκθεσης βιωσιμότητας
Όσο δεν προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, ειδικά η Γερμανία δεν θα εγκρίνει ούτε τα ελάχιστα μέτρα για το χρέος
Η Ελλάδα δεν μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE λόγω της αρνητικής έκθεσης βιωσιμότητας DSA που υφίσταται και δεν αναμένεται να αλλάξει ούτε το 2018. 
Πολύ αξιόπιστη πηγή αναφέρει ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους που καθορίζουν την βιωσιμότητα του χρέους και χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει σαφής εικόνα εάν τα μέτρα που θα θεσπιστούν για το ελληνικό χρέος θα το καθιστών βιώσιμο…θα μπορούσε να ειπωθεί…ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε προτεραιότητα ένταξης σε QE.
Να τονιστεί ότι το ΔΝΤ και η ΕΚΤ θα πρέπει να συντάξουν στο πέρας του προγράμματος δηλαδή Αύγουστο 2018 εκθέσεις βιωσιμότητας DSA για το ελληνικό χρέος.
Εάν ληφθούν υπόψη ότι τα προτεινόμενα μέτρα για το ελληνικό χρέος που θα μπορούσαν να εγκριθούν από την νέα γερμανική κυβέρνηση όποτε αυτή σχηματιστεί είναι βέβαιο ότι…θα κυριαρχήσει το soft σενάριο.
Τι σημαίνει soft σενάριο;
Με αποπληρωμή του ΔΝΤ των 11,4 δισεκ. που έχει δανείσει στην Ελλάδα και με τμηματοποίηση των κερδών από τα ομόλογα ANFA που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο.
Συν τοις άλλοις υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα.
Εάν η Ελλάδα δανείζεται 0,89% από τον ESM, 2,5% από το EFSF και από τις αγορές στο 4% στην 10ετία προφανώς και η βιωσιμότητα επιβαρύνεται.
Επίσης όσο δεν προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, ειδικά η Γερμανία δεν θα εγκρίνει ούτε τα ελάχιστα μέτρα για το χρέος»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης