Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξαφνικό «ναυάγιο» στη συμφωνία των 16 δισ. δολαρίων μεταξύ της Airbus και της Emirates

tags :
Ξαφνικό «ναυάγιο» στη συμφωνία των 16 δισ. δολαρίων μεταξύ της Airbus και της Emirates
Η ευρωπαϊκή αεροναυπηγική κοινοπραξία εμφανιζόταν βέβαιη, πως η συμφωνία θα επιτυγχανόταν στο Ντουμπάι τον Νοέμβριο 2017
Σε «όνειρο θερινής νυκτός» φαίνεται να εξελίσσεται για την Airbus η  πώληση 38 αεροσκαφών τύπου Α380 αξίας 16 δισ. δολαρίων στην αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Emirates.
Η ευρωπαϊκή αεροναυπηγική κοινοπραξία εμφανιζόταν βέβαιη, πως η συμφωνία θα επιτυγχανόταν  κατά τις αεροπορικές επιδείξεις, που έλαβαν  χώρα στο Ντουμπάι από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου 2017 αλλά δεν υπεγράφη ποτέ, όπως αναφέρει το Reuters.
Το χειρότερο για την Airbus είναι, πως η Emirates φέρεται να ήλθε σε συμφωνία με την ανταγωνίστρια εταιρεία Boeing, ύψους 15 δισ. δολαρίων.
Δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της Emirates έκαναν γνωστό στον διευθύνοντα σύμβουλο της Airbus Tom Enders και στον επικεφαλής πωλήσεών του John Leahy ότι η αναμενόμενη συμφωνία των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν θα υπογραφεί , σκορπώντας αβεβαιότητα για το μέλλον του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αποτυχία στο deal οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην Airbus αλλά και τις αμφιβολίες στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης των αεροσκαφών. 
Ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας είχε ζητήσει γραπτή εγγύηση από την Aitbus, πως θα συνέχισε να παράγει το A380 για τα επόμενα 10 χρόνια, πριν συμφωνήσει.
Η Airbus και η Emirates αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
«Η Airbus ήταν σίγουρη για την επίτευξη συμφωνίας» ανέφερε πηγή εξοικειωμένη με το θέμα στο Reuters. 
«Αλλά το Ντουμπάι δεν θέλει να θεωρηθεί δεδομένο», ανέφερε η ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης