Αποκάλυψη: Μυστικές επαφές Ισραήλ - Σαουδικής Αραβίας για το Ιράν

Αποκάλυψη: Μυστικές επαφές Ισραήλ - Σαουδικής Αραβίας για το Ιράν
«Έχουμε δεσμούς που όντως είναι εν μέρει μυστικοί με πολλές μουσουλμανικές και αραβικές χώρες», είπε Ισραηλινός υπουργός
Ισραηλινός υπουργός αποκάλυψε σήμερα (19/11/2017)( ότι η χώρα του είχε μυστικές επαφές με τη Σαουδική Αραβία, εν μέσω των ανησυχιών που εκφράζονται και από τις δύο πλευρές για το Ιράν.
Το τελευταίο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει φήμες για επαφές του Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία, όμως αυτή ήταν η πρώτη φορά που υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος τις επιβεβαίωσε.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό των ενόπλων δυνάμεων, ο υπουργός Ενέργειας Yuval Steinitz  ρωτήθηκε γιατί το Ισραήλ κρύβει τους δεσμούς του με το Ριάντ.
Ο υπουργός απάντησε:
«Έχουμε δεσμούς που όντως είναι εν μέρει μυστικοί με πολλές μουσουλμανικές και αραβικές χώρες και συνήθως εμείς είμαστε η πλευρά που δεν ντρέπεται» για αυτές τις επαφές.
Εξήγησε ότι «άλλη πλευρά»είναι εκείνη που θέλει να παραμείνουν κρυφές οι επαφές.
«Εμείς, συνήθως δεν έχουμε πρόβλημα, αλλά σεβόμαστε την επιθυμία της άλλης πλευράς, όταν αναπτύσσονται οι δεσμοί, είτε πρόκειται για τη Σαουδική Αραβία, είτε άλλες αραβικές ή μουσουλμανικές χώρες», συνέχισε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS