Τελευταία Νέα
Διεθνή

MINT Partners: Πλήγμα για τη Merkel, αλλά και την ΕΕ, η αποτυχία σχηματισμού γερμανικής κυβέρνησης

tags :
MINT Partners: Πλήγμα για τη Merkel, αλλά και την ΕΕ, η αποτυχία σχηματισμού γερμανικής κυβέρνησης
Η επόμενη γερμανική κυβέρνηση θα είναι ευάλωτη και αδύναμη
Οι Γερμανοί δεν είναι συνηθισμένοι σε πολλαπλές εκλογές - και ένας  δεύτερος εκλογικός γύρος στις αρχές του επόμενου έτους θα είναι αρνητικό σημάδι για την ίδια τη Merkel, σχολιάζει ο Bill Blain της MINT Partners.
Αυτό θα μπορούσε να είναι τεράστιο σοκ, προσθέτει.
Ως εκ τούτου, οι προοπτικές για πιο ευμετάβλητες ευρωπαϊκές περιφερειακές αγορές, ιδίως στην Ελλάδα και την Ιταλία, είναι πιθανό να επιδεινωθούν, ενώ δεν αποκλείεται να πιεστεί και το ευρώ.
Η χειρότερη περίπτωση στη Γερμανία είναι να επαναληφθούν οι εκλογές στις αρχές του επόμενου έτους, αυξάνοντας την πολιτική αβεβαιότητα, καθώς η Merkel δυσκολεύεται να οικοδομήσει μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού.
Το καλύτερο σενάριο δεν είναι πολύ καλύτερο: η Merkel να καταφέρει να δημιουργήσει έναν νέο συνασπισμό, αλλά θα είναι μια μακροχρόνια υπόθεση και η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ευάλωτη και αδύναμη.
Μπορεί αυτά να μοιάζουν με γερμανικά προβλήματα, αλλά σημαίνει ότι ο «ηγέτης της Ευρώπης» είναι πιθανό να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου τους επόμενους μήνες / χρόνια .. σε μια εποχή που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσει πολλά νέα ζητήματα σχετικά με τη στενότερη σύγκλιση και τη μεταρρύθμιση για τον ESM.
Σύμφωνα με τον Blain, θα υπάρξουν επίσης νέα πιθανά σημεία κρίσης - οι ιταλικές εκλογές του επόμενου έτους, η διάσωση της Ελλάδας, η κρίση μετανάστευσης ή η εμφάνιση του Trump.
Και αυτά είναι μόνο τα γνωστά.
Αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για τον λεγόμενο γαλλικό / γερμανικό άξονα καθώς δεν πρόκειται να δούμε μια νέα γερμανική κυβέρνηση να «σπαταλά χρόνο» σε θέματα όπως η στενότερη Ένωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση Τραπεζών ή κρίσιμα οικονομικά ζητήματα όπως η αναμόρφωση του ESM ή οι νέες προσεγγίσεις για το QE και το Bailout.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης