Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άνοιγμα Γεννηματά για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ: Η συναίνεση προϋποθέτει αποδοχή της πραγματικότητας

Άνοιγμα Γεννηματά για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ: Η συναίνεση προϋποθέτει αποδοχή της πραγματικότητας
Δεν έχει υπάρξει διάλογος με τον Τσίπρα διότι κυβερνά με ακροδεξιούς και κάνει ότι του επιβάλλουν οι δανειστές είπε η κα.Γεννηματά
Ανοιχτό για πρώτη φορά άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά, η οποία κληθείσα να σχολιάσει το συγχαρητήριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή της στην αρχηγία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, είπε ότι «η  συναίνεση προϋποθέτει την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων και την αποδοχή της πραγματικότητας».
«Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα δεν στηρίζουν τον Τσίπρα, στηρίζουν την Ελλάδα» είπε μιλώντας στο Θέμα 104,6 η κα.Γεννηματά απαντώντας στο twitter του πρωθυπουργού, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα η εκλογή της κας.Γεννηματά να συμβάλλει «στη βελτίωση των σχέσεων και στο διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων, όπως ήδη γίνεται στην Ευρώπη».
Πάντως, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι η ψήφος των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές στην Κεντροαριστερά ήταν η πρώτη πράξη αντίστασης στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ήμουν αισιόδοξη ότι η πρώτη Κυριακή δεν ήταν συγκυριακή.
Ήταν η πρώτη οργανωμένη κοινωνική αντίδραση στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήταν μια πράξη αντίστασης.
Υπάρχει υπεράσπιση της παράταξης, η προσδοκία για μια παράταξη νίκης αλλά υπάρχει η αντίδραση απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και αντίδραση απέναντι στη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιμένει σε συντηρητικές πολιτικές και στο μέλλον» τόνισε η κα.Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες είπαν διπλό όχι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
«Είναι πολλαπλά κερδισμένη η προοδευτική παράταξη και δεν θα μπορούσε να ανοίξει η διαδικασία αν δεν έθετα και τον εαυτό μου στην κρίση.
Πιστεύω ότι η δημοκρατική παράταξη πρέπει να ανακάμψει διότι είναι συνυφασμένη με την ανάκαμψη της χώρας.
Πορευτήκαμε με σίγουρα βήματα και όχι με άλματα στο κενό, με συνεννόηση.
Το βάρος θα πέσει στο νέο ενιαίο φορέα, εκεί θα παίρνονται οι αποφάσεις.
Δεν είναι όμως στιγμή να μιλήσουμε για κατάργηση κομμάτων, διάλυση κομμάτων» είπε η κα.Γεννηματά, αναφέροντας πως δεν είναι επαρκής ο χρόνος για να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του νέου πολιτικού φορέα εντός του Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης