Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Η πλειοψηφία των μελών του ΟΠΕΚ στηρίξει την επέκταση της συμφωνίας

Ιράν: Η πλειοψηφία των μελών του ΟΠΕΚ στηρίξει την επέκταση της συμφωνίας
Τη θέση ότι η πλειοψηφία των μελών του ΟΠΕΚ στηρίζει την επέκταση της συμφωνίας για τον περιορισμό της παραγωγής, διατύπωσε σήμερα (20/11) ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, ο Zanganeh, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA, ότι «η πλειοψηφία των μελών στηρίζει την επέκταση του σχεδίου, ωστόσο η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί κατά την επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ».
Μέχρι στγιμής, ο ΟΠΕΚ έχει επιτρέψει στην Τεχεράνη να αυξήσει ελαφρώς την παραγωγή της, ώστε να ανακτείσει το μερίδιο της αγοράς που χάθηκε από τις κυρώσεις της Δύσεις, οι οποίες πλέον έχουν αρθεί.
Παράλληλα, εκτός συμφωνίας έως έναν βαθμό έχουν τεθεί και η Λιβύη με τη Νιγηρία, καθώς οι πετρελαϊκές τους βιομηχανίες ανακάμπτουν μετά από χρόνια αναταραχών.
«Εάν παραταθεί η περικοπή της παραγωγής, θα επεκταθεί και η απαλλαγή για το Ιράν», πρόσθεσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, ο οποίος ωστόσο δεν προσδιόρισε το όριο παραγωγής που θα έχει η Τεχεράνη.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Zanganeh έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά τα σχόλια του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Al Mazrouei, ότι η επέκταση της συμφωνίας φαντάζει ως ιδιαίτερα λογικό σενάριο, με τον ίδιο ωστόσο να τονίζει ότι οι συζητήσεις αφορούν μόνο την επέκταση και όχι το ενδεχόμενο εμβάθυνσης των περικοπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης