Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Θα καταθέσουμε πρόταση για τον οικονομικό διακανονισμό του Brexit πριν από τις 14/12

tags :
Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Θα καταθέσουμε πρόταση για τον οικονομικό διακανονισμό του Brexit πριν από τις 14/12
Την πεποίθηση ότι η Μεγάλη Βρετανία θα έχει καταθέσει την πρόταση της στην ΕΕ για τον οικονομικό διακανονισμό του Brexit πριν από τη σύνοδο κορυφής της 14ης Δεκεμβρίου 2017, εξέφρασε σήμερα (20/11) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philip Hammond, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο BBC.
Συγκεκριμένα, ο Hammond υπογράμμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «είχε καταστήσει σαφές ότι, παρά το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να επεξεργαστούμε αυτό το ποσό, ό,τι οφείλεται θα το πληρώσουμε», ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως αν και «θα διαπραγματευτούμε σκληρά τα σημεία τα οποία τίθενται υπό αμφισβήτηση, τα χρέα τα οποία είναι σαφή φυσικά και θα τα πληρώσουμε».
Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα «βρίσκεται στα πρόθυρα να πραγματοποιήσει ορισμένα σοβαρά βήματα προς τα εμπρός στις διαπραγματεύσεις για το Brexit», καθώς και ότι «ξεκινά να ξεκλειδώνει αυτή την περίπλοκη κατάσταση ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να δουν το μέλλον με περισσότερη σαφήνεια».
Σε ότι αφορά το ζήτημα της μεταβατικής περιόδου, ο Hammond προειδοποίησε ότι πρέπει να τεθεί σε εφαρμοφή «το συντομότερο δυνατόν», διευκρινίζοντας ότι θα ήθελε να συμβεί «μέσα στους επόμενους μήνες» και εν συνεχεία «να εργαστούμε αργότερα για τις ακριβείς λεπτομέρειες».
Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη (15/11) ο βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας θα «περιγράφει ένα σαφές όραμα σχετικά με το πώς θα είναι ο κόσμος μετά το Brexit και πώς θα ευημερήσει η Βρετνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης