Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Θα βγούμε από το πρόγραμμα χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης - Ταξική η πολιτική μας

Τσακαλώτος: Θα βγούμε από το πρόγραμμα χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης - Ταξική η πολιτική μας
Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκλεισε την πέμπτη αξιολόγηση γιατί δεν είχε αποθέματα και λύσεις για το χρέος τόνισε ο κ.Τσακαλώτος
Την θέση ότι η κυβέρνηση θα βγάλει την χώρα από το πρόγραμμα χωρίς να χρειαστεί προληπτική γραμμή στήριξης διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα.
Ο κ.Τσακαλώτος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκλεισε την πέμπτη αξιολόγηση και αυτό γιατί το καλοκαίρι του 2014 η πρόταση ήταν για προληπτική γραμμή στήριξης.
«Δεν είχατε αποθέματα και δεν είχατε λύσει το θέμα του χρέους.
Εμείς μάθαμε από τα λάθη και δεν δεχτήκαμε τον συμβιβασμό του 2015 και πήγαμε σε δημοψήφισμα.
Γιατί μας έδιναν πρόγραμμα για πέντε μήνες χωρίς χρέος και αποθεματικά» είπε ο κ.Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βγήκε ήδη δύο φορές στις αγορές, θα βγει και τρίτη και χωρίς να χρειαστεί τη προληπτική γραμμή στήριξης.
Επιπλέον, ο κ.Τσακαλώτος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι το 2014 η ΝΔ είχε 1,5 δισ. ευρώ στόχο για πλεόνασμα και πέτυχε 77 εκατ. ευρώ, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διαθέτει συνολική στρατηγική, η οποία της επιτρέπει για δεύτερη συνεχή χρονιά να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα.
«Αυτό που κάνουμε είναι ταξική πολιτική.
Σε μια χώρα που έχασε 25% δεν έπρεπε να υπάρχει προτεραιότητα στην ανθρωπιστική κρίση;» διερωτήθηκε ο κ.Τσακαλώτος, ο οποίος επιτέθηκε στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για το τι έπραξαν αυτές τις τελευταίες δεκαετίες για να προστατεύσουν τη μεσαία τάξη.
Ο ΥΠΟΙΚ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για το ότι κατηγορούσε την κυβέρνηση για κατάρρευση εσόδων, ενώ απέδωσε στα fake news τις δηλώσεις ότι εισοδήματα της τάξης των 18.000 με 20.000 ευρώ προσδιορίζουν τη μεσαία τάξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης