Σημαντικές επαφές του Α/ΓΕΝ κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

Σημαντικές επαφές του Α/ΓΕΝ κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ
Η βάση της Σούδας και η σημασία της, πρώτο θέμα στην ατζέντα των επαφών του
Η σημασία της ναυτικής βάσης στη Σούδα σε σχέση με τη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και οι σύγχρονες απειλές ασφαλείας βρέθηκαν στο επίκεντρο των επίσημων συνομιλιών που είχε ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης με Αμερικανούς αξιωματούχους στις ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του Α/ΓΕΝ με τον υπουργό Ναυτικού Richard Spencer, τον Αμερικανό ομόλογό του ναύαρχο John M. Richardson USΝ και τον αναπληρωτή διευθυντή της υπηρεσίας Άμυνας, Ασφάλειας και Συνεργασίας Gregory Kausner, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με τους αμερικανούς αξιωματούχους εξάρουν τη σημασία της ναυτικής βάσης στη Σούδα και να εκφράζουν την επιθυμία για περαιτέρω αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, τόσο εντός της Συμμαχίας, όσο και ως γέφυρα μεταξύ των αραβικών χωρών και του Ισραήλ.
Παράλληλα, ο Α/ΓΕΝ επισκέφθηκε την εταιρεία Lockheed Martin, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο του προγράμματος της αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3Β, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.
Επαφές είχει, επίσης, με τα στελέχη της ομογένειας Andy και Mike Manatos, ενώ ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του American-Hellenic Institute (ΑΗΙ), στην οποία παραβρέθηκαν – πέραν του προέδρου του AHI Nick Larigakis – και επιφανείς παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο γερουσιαστής της Φλόριντα Gus Bilirakis, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Thomas Miller, o αντικαταστάτης του Πρέσβη της Κύπρου, Ανδρέας Νικολαΐδης, η αντιπρόεδρος του Lexington Institute, Constance Douris και ο κ. Αλέξιος Μητσόπουλος εκ μέρους της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στις ΗΠΑ.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS