Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ με 30,5% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ με 30,5% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ
Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά στο 67%, έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.
Προβάδισμα 12% δίνει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 30,5% και 18,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται στην τρίτη θέση με 8,5%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, ενώ εκτός Βουλής μένουν το Ποτάμι με 0,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5% και η Ένωση Κεντρώων με 2%.  
Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά στο 67%, έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς πρέπει να εκφραστεί με αυτόνομη πορεία εκτιμά το 56% των ερωτηθέντων.

Το Ποτάμι «σπάει» προς τα δεξιά και τα αριστερά

Η έρευνα αποτυπώνει σημαντικές μετατοπίσεις ψηφοφόρων στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, με το Ποτάμι να πέφτει στο αναιμικό 0,5%, καθώς οι ψηφοφόροι του κινούνται πρωτίστως προς τη ΝΔ και δευτερευόντως προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Συγκριμένα, περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του Ποταμιού υπολογίζεται ότι μετακινούνται προς τη ΝΔ, ενώ περισσότεροι από δύο στους δέκα φεύγουν για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Η δημοσκόπηση καταδεικνύει επίσης τη βαθιά δυσαρέσκεια των πολιτών με το κυβερνητικό έργο και την ευρεία απαισιοδοξία για το μέλλον, με την πλειοψηφία ωστόσο να τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Μεγάλη δυσαρέσκεια αλλά «όχι» σε πρόωρες εκλογές

Σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, τρεις στους τέσσερις πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο έως το τέλος της θητείας της, ενώ πάνω από το 90% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο.
Ωστόσο, το 53,8% δηλώνει αντίθετο σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και προτιμά να δει την κυβέρνηση να ολοκληρώνει την τετραετία.

Δεν πείθει το μέρισμα

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος καταδεικνύουν ακόμα ότι οι πολίτες δεν ανταποκρίνονται στη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος από την κυβέρνηση, καθώς το 85% το αποδίδει στην υπερφορολόγηση, ενώ μόλις το 5,5% κι όχι σε υπεραπόδοση της οικονομίας.
Μάλιστα, σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες είπαν ότι το μέρισμα θα έπρεπε να αξιοποιηθεί για οριζόντια μείωση της φορολογίας, ενώ μόλις το 22,5% προκρίνει τη διοχέτευση των χρημάτων στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS