Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προχωράει η ΑΕΕΑΠ της Κλουκίνας - Λάππας - Τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου ακινήτων εξετάζει η εταιρεία

Προχωράει η ΑΕΕΑΠ της Κλουκίνας - Λάππας - Τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου ακινήτων εξετάζει η εταιρεία
Οι τιμές των εμπορικών ακινήτων βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας
Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον καταγράφεται για τα εμπορικά ακίνητα της Αθήνας.
Οι τράπεζες προσπαθούν να πουλήσουν το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτουν, ενώ πολλοί όμιλοι βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση καλών εμπορικών ακινήτων, καθώς βλέπουν πως οι τιμές είναι σε χαμηλά επίπεδα και υπάρχουν καλές προοπτικές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bankingnews.gr η Κλουκίνας-Λάππας προχωράει κανονικά τις διαδικασίες για τη δημιουργία της ΑΕΕΑΠ και ίσως μέχρι το τέλος του χρόνου να είναι έτοιμος ο φάκελος προκειμένου να κατατεθεί.
Τη σχετική απόφαση για σύσταση εταιρείας ακινήτων είχε λάβει η γενική συνέλευση των μετόχων τον περασμένο Ιούνιο.
Παράλληλα η εισηγμένη επιθυμεί να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτει, εκμεταλλευμένη τις χαμηλές τιμές.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ικανοποιητική ρευστότητα, αλλά μπορεί και εύκολα να αντλήσει τραπεζικά κεφάλαια, προκειμένου να χρηματοδοτήσει αγορές ακινήτων.
Η εταιρεία ήδη διαθέτει δύο πολύ καλά ακίνητα στην οδό Ερμού, ένα δρόμο όπου δεν υπάρχουν προσφορές καλών ακινήτων προς πώληση.
Αντιθέτως, η εταιρεία δέχεται προτάσεις για πώληση τις οποίες όμως απορρίπτει.
Στελέχη της αγοράς που γνωρίζουν τον κλάδο, σημειώνουν πως τράπεζες και μεσίτες κάνουν συνεχώς προτάσεις για να πουλήσουν ακίνητα σε εταιρείες που έχουν τις δυνατότητες να αγοράσουν.
Η διοίκηση της Κλουκίνας-Λάππας εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη και πιστεύει πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία μικρή αλλαγή προς το καλύτερο και στον κλάδο των ακινήτων αλλά και στη βασική δραστηριότητα της εταιρείας την εμπορία βρεφικών ειδών.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία διαθέτει ακίνητο 859 τ.μ. στην Ερμού 44-46, ακίνητο 1.438 τ.μ. στην Ερμού 47, αποθηκευτικούς χώρους 3.067 τ.μ. στον Ταύρο, ακίνητο στην Παστέρ 3,  κατάστημα 44 τ.μ στην Σόλωνος 20 καθώς και εκτάσεις στα Οινόφυτα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξαμήνου είχε ταμειακά διαθέσιμα 3,18 εκατ. ευρώ, τραπεζικές υποχρεώσεις 14 εκατ. ευρώ περίπου και καθαρή θέση 54,3 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις είχαν υποχωρήσει στα 14 εκατ. ευρώ από 14,8 εκατ. ευρώ αλλά τα καθαρά κέρδη είχαν ενισχυθεί στις 612 χιλ. από 593 χιλ. ευρώ.
Η αποτίμηση της εταιρείας στο ταμπλό του ΧΑ ανέρχεται στα 26,5 εκατ. ευρώ σημαντικά χαμηλότερη από την αξία των ακινήτων που διαθέτει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης