Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η μάχη του γρήγορου ίντερνετ - Wind και Cosmote προσφέρουν ταχύτητες 100 και 200Mbps

tags :
Η μάχη του γρήγορου ίντερνετ - Wind και Cosmote προσφέρουν ταχύτητες 100 και 200Mbps
Πόσο κοστίζουν  και πόσο  ακριβότερα  είναι σχέση  με τα συμβατικά  πακέτα
Η νέα εποχή στο γρήγορο internet με ταχύτητες 100 και 200 Mbps αποτελεί μια πραγματικότητα για τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία μέχρι πρότινος είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητες "χελώνας" που με τα βίας έφθαναν τα 10 Mbps.
Η Wind και η Cosmote κάνουν το πρώτο βήμα στη νέα εποχή του ιντερνέτ χάρη στη χρήση της οπτικής ίνας η οποία πλέον μπαίνει σταδιακά σε κάθε ελληνικό  σπίτι.
Ο γενικός διευθυντής σταθερής τηλεφωνίας της Wind κ. Αντώνης Τζωρτζάκης παρουσίασε τη... νέα εποχή στις τηλεπικοινωνίες.
Ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη του έτους το 20% των καταναλωτών θα έχει πρόσβαση στο γρήγορο ιντερνέτ και αφορά σε πρώτη φάση 800.000καταναλωτές καθώς  όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα δίνουν πρόσβαση στα οφέλη της οπτικής ίνας.
Στα  τέλη του 2019 η κάλυψη θα φθάνει στο 70% σε όλη τη χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Ψηφιακής  Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχει εκπονήσει σχέδιο αξιοποίησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τη χρήση της οπτικής ίνας  δίνοντας  πακέτα  επιδότησης στους χρήστες τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν τη νέα χρονιά.
Τα κονδύλια που έχουν δεσμευθεί για το σκοπό αυτό ανέρχονται στα 400 εκατ. ευρώ.
Πάντως οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν ζητήσει να λάβουν τουλάχιστον το 50% των χρημάτων  για να μπορέσουν να διαμορφώσουν πιo ανταγωνιστικά πακέτα στους καταναλωτές.
H Wind βγαίνει στην αγορά δίνοντας το Wind Fiber 100 σε τιμή προσφοράς των 42 ευρώ ενώ η αρχική τιμή του προγράμματος ήταν 75 ευρώ το μήνα.
Στο συγκεκριμένο πακέτο  δίνει απεριόριστο internet, απεριόριστες κλήσεις  προς εθνικά  σταθερά και 1500 λεπτά προς τα κινητά.
Το Wind fiber 200 plus κοστίζει 62 ευρώ καθώς δίνεται σε προσφορά ενώ η αρχική  του τιμή του πακέτου ήταν 85 ευρώ.
Το πακέτο προσφέρει απεριόριστο internet, απεριόριστες κλήσεις προς εθνικά σταθερά.
Επίσης δίνει 1500λεπτά ομιλίας προς τους χρήστες της Q και 1500 λεπτά προς κινητά για όλους τους παρόχους.
Οι υψηλές ταχύτητες  όμως που προσφέρονται στους καταναλωτές κοστίζουν ακριβότερα έως 100% σε σχέση με τα υπάρχοντα συμβατικά πακέτα  τα οποία δίνουν internet έως 25 Mbps  τα οποία περιλαμβάνουν και τις υπόλοιπες παροχές.
Ο γενικός  διευθυντής της σταθερής τηλεφωνίας της Wind κ. Αντώνης Τζωρτζάκης είναι αισιόδοξος για την ανταπόκριση των καταναλωτών  στη νέα εποχή της οπτικής ίνας.
Ο ίδιος τόνισε ότι ήδη κατατέθηκαν αιτήσεις  για τα  νέα πακέτα wind Fiber με τους επιχειρηματίες να  έχουν το προβάδισμα καθώς  η μία στις τρείς αιτήσεις συνδέσεις είναι  για σπίτι  και οι δύο στις  τρείς είναι από επιχειρήσεις.

Η Cosmote με νέα πακέτα στη νέα εποχή

Ο μεγαλύτερος πάροχος  της χώρας η Cosmote  απαντά με τα δικά της προγράμματα  στη wind βάζοντας στο χαρτοφυλάκιο της  ταχύτητες των 100 και 200 Mbps.
Τα νέα  πακέτα  κατά  μέσο όρο είναι αυξημένα  κατά 32% καθώς  τα πακέτα της εταιρείας.
Το Cosmote Double Play Fiber 100 XL αποτιμάται στα  49,50 ευρώ και το πρόγραμμα Cosmote Double Play Fiber 200XLκοστίζει 59,50 ευρώ.
Πρόκειται για πακέτα για  οικιακή χρήση  ενώ για τις  επιχειρήσεις το κόστος κυμαίνεται από 58,50 έως 79,50 ευρώ το μήνα.  
Ο όμιλος ΟΤΕ προσφέρει σε όλους τους νέους και υφιστάμενους συνδρομητές ταχύτητες που φθάνουν  τα 30Mbps δίνει πρόσβαση σε πάνω από 2,7 εκατ. νοικοκυριά  και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν  υψηλές  ταχύτητες internet.

Τι κάνεις με το γρήγορο internet   

O χρήστης μπορεί να ανεβάζει τη photo library (100 φωτογραφίες των 3ΜΒ) του κινητού σε 2 λεπτά.
Ο χρήστης μπορεί να κατεβάζει 10 αγαπημένα  τραγούδια των 3,5 ΜΒ το καθένα σε 1,5 δευτερόλεπτο. 
Μπορεί ο χρήστης να κατεβάσει μεγάλους μήκους HD ταινία (4GB) σε 3 λεπτά.
Επίσης γίνεται εύκολο η εγκατάσταση ενός παιχνιδιού 30 GB στο pc σε 22 λεπτά.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης