Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ διαψεύδει ότι η οργάνωση έχει στείλει όπλα στην Υεμένη

Λίβανος: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ διαψεύδει ότι η οργάνωση έχει στείλει όπλα στην Υεμένη
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah δήλωσε σήμερα (20 Νοεμβρίου 2017) ότι η σιιτική ένοπλη οργάνωση της οποίας ηγείται, δεν έχει στείλει όπλα στην Υεμένη και διέψευσε κατηγορηματικά ότι βρίσκεται πίσω από την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τους σιίτες αντάρτες της Υεμένης με στόχο το αεροδρόμιο του Ριάντ.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Nasrallah κάλεσε τους υποστηρικτές της οργάνωσης να ακούσουν τις πρόσφατες δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων, που κατέδειξαν τους δεσμούς μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ, σύμφωνα με τον ίδιο.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ επέκρινε έντονα Άραβες υπουργούς Εξωτερικών που κατηγόρησαν την σιιτική οργάνωση, για τρομοκρατία σε μια έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή έπειτα από αίτημα του Ριάντ.
Χαρακτήρισε την κατηγορία ατυχή, αλλά όχι καινούργια και αναρωτήθηκε γιατί τα αραβικά κράτη παραμένουν σιωπηλά για τον καταστροφικό πόλεμο, όπως τον χαρακτήρισε, που έχει εξαπολύσει ο υπό την Σαουδική Αραβία συνασπισμός αραβικών κρατών στην Υεμένη.
«Τους επιβεβαιώνω, κανένα βαλλιστικό πύραυλο, κανένα προηγμένο οπλικό σύστημα, κανένα όπλο, δεν στείλαμε στην Υεμένη», ή στο Μπαχρέιν, στο Κουβέιτ, στο Ιράκ, τόνισε, σημειώνοντας ότι η οργάνωση είχε εντούτοις στείλει αντιαρματικούς πυραύλους στην «κατεχόμενη Παλαιστίνη».
«Κανένα μέλος της λιβανέζικης Χεζμπολάχ δεν συμμετείχε στην εκτόξευση αυτού του πυραύλου και κανενός άλλου πυραύλου στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε τέλος ότι η Χεζμπολάχ ενδέχεται να αποσύρει το μεγαλύτερο μέρος των διοικητών της από το Ιράκ, έπειτα από την ολοκληρωτική συντριβή του Ισλαμικού Κράτους εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης