Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Σε Παρίσι και Φρανκφούρτη μεταφέρει τις δραστηριότητές της μετά το Brexit

Goldman Sachs: Σε Παρίσι και Φρανκφούρτη μεταφέρει τις δραστηριότητές της μετά το Brexit
Πολλοί Αμερικάνοι προτιμούν να ζήσουν στο Παρίσι παρά στη Φρανκφούρτη, για διάφορους λόγους
Η Goldman Sachs θα έχει δύο ευρωπαϊκά κέντρα, ένα στη Φρανκφούρτη και ένα στο Παρίσι μετά το Brexit, όπως επιβεβαίωσε o επικεφαλής της αμερικανικής τράπεζας Lloyd Blankfein
Μετά την επίσκεψη του στις δύο πόλεις, ο Blankfein ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι της τράπεζας της Wall Street, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε ποια πόλη θα ήθελαν να μετακομίσουν.
Με τον κύριο ευρωπαϊκό κόμβο επιχειρήσεων να εδρεύει στο Λονδίνο, η τράπεζα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τους πελάτες της ΕΕ μετά το Brexit, γεγονός που μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση της στην ενιαία αγορά της ΕΕ.
Σε συνέντευξή του στην γαλλική Le Figaro ο Blankfein έκανε λόγο για αποκέντρωση των δραστηριοτήτων της Goldman Sachs και αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στην ηπειρωτική Ευρώπη.
«Κάποιοι, εάν το θέλουν, θα έρθουν από το Λονδίνο, θα πάρουμε κι άλλους»,είπε εκτιμώντας ότι «πολλοί Αμερικάνοι προτιμούν να ζήσουν στο Παρίσι παρά στη Φρανκφούρτη, για διάφορους λόγους».
Την προηγούμενη εβδομάδα, πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η τράπεζα θα μεταφέρει ένα μεγάλο αριθμό χρηματιστών και τραπεζιτών από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη και το Παρίσι, ύστερα από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, χωρίς να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία.
Για να υπάρξει προετοιμασία για το Brexit, «όλος ο κόσμος έχει ανάγκη από ένα σενάριο και γρήγορα», δήλωσε ο Blankfein.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης