Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη φορολογική μεταρρύθμιση

Ήπια κέρδη στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη φορολογική μεταρρύθμιση
Ώθηση από τους κλάδους βιομηχανίας και τηλεπικοινωνιών
Με ήπια κέρδη έκλεισε σήμερα (20/11/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν λεπτομέρειες σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,31%, στις 23.430,33 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,13% και έκλεισε στις 2.582,14 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,12% υψηλότερα, στις 6.790,71 μονάδες.

Ώθηση στη Wall Street προσέφεραν οι κλάδοι βιομηχανίας και τηλεπικοινωνιών, που κατέγραψαν κέρδη 1% και 0,4% αντίστοιχα.
Η μετοχή της Verizon Communications ενισχύθηκε κατά 1,7%, καθώς η Wells Fargo την αναβάθμισε σε «outperform».
Την ίδια ώρα, η μετοχή της IBM κατέγραψε κέρδη 1,4%.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης, ωστόσο, ήταν η Delphi Automotive και η General Motors, καταγράφοντας κέρδη 4% και 2,4% αντίστοιχα.


Οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να είναι περιορισμένοι αυτή την εβδομάδα, καθώς λόγω των Ευχαριστιών η αμερικανική αγορά θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη (22/11) και θα κλείσει νωρίτερα την Παρασκευή (23/11).
Οι μετοχές της Wal-Mart βρέθηκαν υπό πίεση, καθώς οι αναλυτές της Goldman Sachs εξέγειραν ανησυχίες σχετικά με την αποτίμηση της μετοχής, υποβαθμίζοντάς τες σε «neutral» από «buy», ωστόσο το βράδυ κατάφεραν να σβήσουν τις απώλειές τους και να τερματίσουν αμετάβλητες.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2017, η μετοχή της Wal-Mart καταγράφει κέρδη 41% - η τέταρτη καλύτερη επίδοση στον Dow Jones - ενώ, στο ίδιο διάστημα, ο S&P 500 ενισχύεται περισσότερο από 15%.
Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα, οι αμερικανικές μετοχές βρέθηκαν υπό πίεση, εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από το εάν η φορολογική μεταρρύθμιση του Donald Trump θα περάσει πριν το τέλος του έτους.
Οι προσδοκίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση, που μεταξύ άλλων προβλέπει τη μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 20% από 35%, είχαν βοηθήσει πολύ τις αμερικανικές μετοχές, με τους δείκτες στη Wall να καταρρίπτον το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Dow κατέγραψαν τις πρώτες συνεχόμενες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Αύγουστο του 2017.
Εν τω μεταξύ, θετικά επηρέασε το επενδυτικό κλίμα και ο πρόδρομος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας (leading economic index) των ΗΠΑ, που αυξήθηκε κατά 1,2% τον Οκτώβριο του 2017, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με απώλειες 0,8% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 56,09 δολ. ανά βαρέλι, καθώς οι επενδυτές διατηρούν έντονες αμφιβολίες αναφορικά με την πλήρη συναίνεση των μελών του ΟΠΕΚ ως προς την επέκταση της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής, εν όψει της συνάντησης του Οργανισμού στις 30 Νοεμβρίου, στη Βιέννη.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης