Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

"Δαμόκλειος Σπάθη" επί δικαίων και αδίκων;

"Επιχείρηση Σκούπα" στον καταλογισμό ευθυνών για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κυκλοφόρησε χθες η διαταγή Φ.400/638/511502/Σ.6446/17 Νοέ 17/ ΓΕΕΘΑ/Β1 προς τα Γενικά Επιτελεία, με την οποία ανακοινώνονται οι μεταθέσεις συνολικώς 28 ατόμων, μονίμων στελεχών και στρατευσίμων, που σχεδόν όλοι, είχαν υπηρεσία στις 17 Νοεμβρίου, όταν συνέβη το περιστατικό της "εφόδου" των μελών του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ. Όπως φαίνεται από την διαταγή, το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι εκδόθηκε στις 17 Νοεμβρίου! Αυθημερόν δηλαδή.
Κι εδώ ξεκινούν τα εύλογα ερωτήματα:
1) Η διαταγή ορίζει τη μετάθεση, ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ. Το έγγραφο, στο πεδίο «Σχετικώς», είναι... κενό. Δεν αναφέρει, δηλαδή, σχετικώς με τί έχει η υπόθεση. Η απάντηση βρίσκεται προφανώς σε προφορική εντολή του υπουργού Πάνου Καμμένου, αλλά ο Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης έκρινε μάλλον ότι αυτό δεν ενδιαφέρει τα στελέχη, ούτε πρέπει να καταγραφεί υπηρεσιακώς.
2) Εκδίδεται διαταγή μεταθέσεως, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ΕΔΕ, δηλαδή χωρίς να έχουν καταλογισθεί ευθύνες. Απ’ όσο γνωρίζουμε, ούτε τις μισές καταθέσεις δεν έχει λάβει ακόμη ο αρμόδιος αξιωματικός. Επιχείρηση «ΣΚΟΥΠΑ». Έφταιξε δεν έφταιξε κάποιος από τους ενεχομένους, μετατίθεται.
3) Ήδη ο νομικός κόσμος βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσα την πρακτική του να καταθέτει κάποιο στέλεχος στο πλαίσιο της ΕΔΕ και να έχει λάβει μετάθεση, είτε αυτό έχει ανακοινωθεί επισήμως είτε όχι, αλλά υπάρχουν διαρροές. Άμεσος ή έμμεσος εκβιασμός και άσκηση πίεσης;
Συμπερασματικά, οποιοσδήποτε από τους «τιμωρηθέντες», μπορεί μεθαύριο να κινηθεί νομικά και να διεκδικήσει από το Δημόσιο αποζημίωση για ένα σωρό λόγους. Και ασφαλώς θα δικαιωθεί πανηγυρικά. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει προφανώς τον Α/ΓΕΕΘΑ ούτε τον ΥΕΘΑ. Από την τσέπη τους θα βγουν οι αποζημιώσεις;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης