Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis: Εφικτή η τεχνική συμφωνία για την 3η αξιολόγηση έως τις 4 Δεκεμβρίου 2017

Dombrovskis: Εφικτή η τεχνική συμφωνία για την 3η αξιολόγηση έως τις 4 Δεκεμβρίου 2017
H ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ καλά, τα μέτρα υπεραποδίδουν, τόνισε ο Dombrovskis
Απολύτως εφικτή είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο ως τις 4 Δεκεμβρίου και η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ως τον Ιανουάριο του 2018, ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Valdis Dombrovskis, απαντώντας σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη στη Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής πρόσθεσε ακόμη ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ καλά, τα μέτρα υπεραποδίδουν, ενώ η διανομή του κοινωνικού μερίσματος είναι εντός των στόχων.
«H ελληνική οικονομία ανακάμπτει», κάτι που επιβεβαιώνουν και οι οικονομικές προβλέψεις του φθινοπώρου.
Σημείωσε επίσης ότι αναμένεται υψηλός ρυθμός ανάπτυξης και μείωση της ανεργίας, ενώ σε ό,τι αφορά τον δημοσιονομικό τομέα, αναγνώρισε ότι η προσπάθεια της Ελλάδας στους δημοσιονομικούς στόχους «υπεραποδίδει».
 «Ο στόχος του 1,75% πλεονάσματος έχει επιτευχθεί και επειδή ακριβώς υπήρξε υπέρβαση του στόχου, ένα σκέλος αυτών των χρημάτων θα διατεθούν ως κοινωνικό μέρισμα. Αυτή η προσέγγιση ευθυγραμμίζεται με το μνημόνιο. Και η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο να πετύχει και το δημοσιονομικό πλεόνασμα του χρόνου» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.
 Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τη βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης φόρων, ο ίδιος σημείωσε ότι είναι ένας τομέας που η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές φορολογικές αρχές και συνδράμει με την απαραίτητη τεχνική συνδρομή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης