Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η επίσκεψη Assad ενισχύει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία

tags :
Κρεμλίνο: Η επίσκεψη Assad ενισχύει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία
Τη θέση ότι η σημερινή (21/11) επίσκεψη του Assad στη Ρωσία εξασφαλίζει την έναρξη ενδεχόμενου νέου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία διατύπωσε το Κρεμλίνο, μέσω δηλώσεων του εκπροσώπου του, Dmitry Peskov.
Ειδικότερα, η αιφνίδια επίσκεψη του σύρου προέδρου έρχεται λίγες ώρες πριν τη τριμερή σύνοδο στο Σότσι μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας, προκειμένου να ληφθούν ορισμένες νέες πρωτοβουλίες για ειρηνική επίλυση του ζητήματος.
Σύμφωνα με τον Peskov, ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, συνομίλησε με τους ηγέτες του Ιράν και της Τουρκίας «για να του διαβεβαιώσει ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με την ηγεσία της Συρίας ώστε να προετοιμάσει τις βάσεις για πιθανές συνεννοήσεις» την Τετάρτη (22/11) στο Σότσι, οι οποίες θα επιβεβαιώσουν ότι «επετεύχθηκαν συμφωνίες οι οποίες θα είναι βιώσιμες».
Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Assad πραγματοποίησε ταξίδει εκτός της χώρας, από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, με τη Ρωσία να είναι η χώρα επίσκεψης και τις δύο φορές.
Ερωτηθεί για το αν οι Putin και Assad συζήτησαν για το μέλλον του σύρου προέδρου μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, ο Peskov τόνισε ότι «συζητήθηκαν πιθανές επιλογές για πολιτική διευθέτηση του ζητήματος».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών, ο Putin συνεχάρη τον Assad για τις επιτυχίες των συριακών ένοπλων δυνάμεων στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι η Συρία βρίσκεται κοντά στο τέλος του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.
«Μια ειρηνική, πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία θα είναι το κλειδί μετά το πέρας των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» υποστήριξε ο Putin, θέση με την οποία τάχθηκε και ο Assad, ο οποίος ευχαρίστησε τον Putin για τη στρατιωτική και την πολιτική στήριξη της Ρωσίας στη χώρα του ενώ εξήρε το ρόλο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων λέγοντας πως «είχαν θύματα στις τάξεις τους για τη σωτηρία της χώρας μας».
Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος αναμένεται να έχει τηλεφωνική ομιλία με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συνάντησή του με τον Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης