Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΚΤ θα κάνει μικρά βήματα στην καθοδήγηση της για την έξοδο από το QE

tags :
Η ΕΚΤ θα κάνει μικρά βήματα στην καθοδήγηση της για την έξοδο από το QE
Η μελλοντική καθοδήγηση δίνει τον τόνο για τις τις αγορές ομολόγων και τα επιτόκια
Η ΕΚΤ ενδέχεται να προβεί σε πολλές μικρές προσαρμογές στην καθοδήγηση της για τη νομισματική πολιτική το επόμενο έτος και όχι σε οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στη γλώσσα καθώς ολοκληρώνεται το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης που έχουν γνώση του θέματος.
Οι σταδιακές αλλαγές στη διατύπωση που χρησιμοποιείται για την περιγραφή της αναμενόμενης πορείας της πολιτικής θα είχαν νόημα και θα ήταν συνεπείς με τη σταδιακή έξοδο από τα αντισυμβατικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας, δήλωσε στο Bloomberg πηγή, που πρόσθεσε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε επίσημα στο διοικητικό συμβούλιο.
Επισημαίνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, οι αξιωματούχοι συνδύασαν τη μείωση των αγορών assets στο πλαίσιο του QE τονίζοντας την προϋπόθεση ότι θα το επεκτείνουν εάν χρειαστεί.
Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές δεσμεύσεις για να καθησυχάσουν τους επενδυτές, καθώς προσπαθούν να τερματίσουν το πρόγραμμα των 2,5 τρισ. δολ. και να αρχίσουν την αύξηση των επιτοκίων χωρίς να ταράξουν τις αγορές.
Εξάλλου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, έχει ξεκαθαρίσει ότι τέτοια μελλοντική καθοδήγηση θα παραμείνει βασικό εργαλείο πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης