Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω πτώσης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στα 63,13 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω πτώσης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στα 63,13 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό ενισχύεται κτά +1,65% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,77 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (22/11) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίας, καθώς τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,89% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,13 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,65% στα 57,77 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με το API, τα αποθέματα αργού για την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν κατά 6,35 εκατ. βαρέλια, με την πτώση να είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα αποθέματα να υποχωρήσουν κατά 1,54 εκατ. βαρέλια.
Εφόσον τα στοιχεία επιβεβαιωθούν αργότερα εντός της ημέρας από τη Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, ο μαύρος χρυσός αναμένεται να σημειώσει νέα άνοδο, ανακτώντας τα κέρδη που είχε απωλέσει κατά τις προηγούμενες ημέρες.
Παράλληλα, αυξάνονται περισσότερο οι προσδοκίες των επενδυτών ότι ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει σε επέκταση της συμφωνίας για τις περικοπές στο πετρέλαιο, στη συνάντηση που θα έχουν τα μέλη του στις 30 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης