Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Περιμένουμε τον κ.Τσίπρα στη Βουλή να απολογηθεί για μια πολύ σκοτεινή υπόθεση

Μητσοτάκης: Περιμένουμε τον κ.Τσίπρα στη Βουλή να απολογηθεί για μια πολύ σκοτεινή υπόθεση
Το συνολικό άθροισμα των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ξεπερνά τα 14 δισ ευρώ
"Καλοδεχούμενη η παρουσία του κ.Τσίπρα στη Βουλή, αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο, θα τον περιμένουμε να απολογηθεί κι αυτός για μια πολύ σκοτεινή υπόθεση στη Βουλή τη Δευτέρα" τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατόας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 6ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με θέμα "Για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων".
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα τόνισε ότι "το συνολικό άθροισμα των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ξεπερνά τα 14 δισ ευρώ.
Και μετά είναι υπερήφανοι που επέστρεψαν στους πιο αδύναμους κάτι παραπάνω από 700 εκατ. φέτος και 600 εκατ. το 2016.
Πήραν πολλά και επιστρέφουν λίγα".
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2018 ανέφερε ότι "χθες ήρθε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά πανηγυρίζει την ίδια στιγμή που η κοινωνία υποφέρει.
Το 2018 θα έχουμε πρόσθετα μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ".
Επίσης τόνισε ότι "τα μέτρα το 2018 πλήττουν εκατ. πολίτες, την ώρα 140 χιλιάδες συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ.
Μειώνονται τα επιδόματα τρίτεκνων και  πολύτεκνων.
Οι νησιώτες μας θα πληρώνουν αυξημένο ΦΠΑ.
Μειώνεται στο μισό το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα πλήξει κυρίως τις ευπαθείς ομάδες".
Όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκραταί μόλις γίνει κυβέρνηση θα είναι "μαζεμένο κράτος, λιγότεροι φόροι, για όλους, μικρότερη φορολογική επιβάρυνση για να πάρει μπροστά η μηχανή της Οικονομίας,τολμηρές μεταρρυθμίσεις για να προσελκύσουμε επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις παντού ξεκινώντας φυσικά από τον πολύπαθο Δημόσιο Τομέα.
Δεν θα απολυθεί κανείς Δημόσιος Υπάλληλος, αλλά η αξιολόγηση θα προχωρήσει.
Δεν θα δεχτούμε πρακτικές και φαινόμενα μονιμοποίησης συμβασιούχων για πελατειακούς λόγους.
Δεν συνιστά η πρόσληψη συμβασιούχου αυτόματο δικαίωμα σε μονιμοποίηση".
Συνεχίζοντας στο θέμα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως "η κυβέρνηση αυτή είχε δεσμευτεί ότι θα το κρατήσει, αλλά ο καταργεί. Μειώνεται στο μισό το επίδομα θέρμανσης για τις περιοχές εκείνες που υπόκεινται σε ακραία καιρικά φαινόμενα.
Θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, όχι μόνο από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, αλλά επειδή για πρώτη φορά, θα μπει φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων,  έστω και αν αυτές είναι λίγες.
Το 15% των ιατρικών δαπανών δεν θα εκπίπτουν πια.
Και αυτό είναι κάτι που αφορά  όλους και κυρίως τους ηλικιωμένους, τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υπάρχει αυτή η φορολογική έκπτωση, αλλά να αυξάνεται ταυτόχρονα και η φοροδιαφυγή.
Και φυσικά αυξάνονται ακόμα περισσότερο, για άλλη μια φορά, οι  ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες με τον νέο τρόπο υπολογισμού τους.
Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, είναι η συνέχεια της ίδιας καταστροφικής πολιτικής η οποία ακολουθήθηκε από το 2015 και μετά.  Μια πολιτική η οποία έχει βουλιάξει την Ελλάδα στην στασιμότητα, την έχει κρατήσει καθηλωμένη στην ύφεση, έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά να φύγουν από την πατρίδα μας και έχει στερήσει το χαμόγελο και την αισιοδοξία από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.
Κι όσο κι αν προσπαθεί η Κυβέρνηση να μας πείσει ότι αυτό το υπερπλεόνασμα το οποίο διανέμει είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας, οι πολίτες δεν πείθονται.
Σε μια πρόσφατη μέτρηση είδα ότι 9 στους 10 πολίτες αναγνωρίζουν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή αυτή η υπεραπόδοση των δημόσιων οικονομικών δεν οφείλεται, επειδή ξαφνικά πήρε μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης.
Οφείλεται σε μια βάναυση, υπερβολική φορολόγηση πρωτίστως της μεσαίας τάξης, των συνεπών φορολογούμενων οι οποίοι έχουν κληθεί να σηκώσουν το μεγάλο βάρος αυτής τη βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής.
Είχαν το θράσος κάποιοι κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών να μας ρωτήσουν: “Καλά εσείς τι διαφορετικό θα κάνατε από αυτό το οποίο κάνουμε εμείς;”.
Τους απαντώ λοιπόν ευθέως: Καταρχάς Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είχε ποτέ Υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη του οποίου οι «διαπραγματευτικές ικανότητες» μας οδήγησαν να υπογραφεί ένα τρίτο Μνημόνιο και να μας στοιχίσει όλη αυτή η περιπέτεια 100 δισ. ευρώ.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα συμφωνούσε με τόσο μεγάλη άνεση σε υπερβολικά πλεονάσματα ύψους 3,5% για 5 χρόνια και πλεονάσματα άνω του 2% μέχρι το 2060 τα οποία κρατάνε δεμένα τα χέρια της οποιασδήποτε Κυβέρνησης ως προς τη δυνατότητά της να ακολουθήσει μια διαφορετική δημοσιονομική πολιτική.
Μια άλλη Κυβέρνηση δεν θα χαιρόταν, δεν θα διαφήμιζε, την υπέρβαση των στόχων του πλεονάσματος.
Διότι όσο περισσότερα χρήματα μαζεύει το Κράτος από αυτά τα οποία μας ζητούν οι εταίροι μας, τόσα περισσότερα λείπουν τελικά απ’ τις δικές σας τσέπες και είναι χρήματα τα οποία λείπουν και από την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.
Και βέβαια μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έβαζε συνεχή εμπόδια σε οποιαδήποτε επένδυση πάει να γίνει στη χώρα μας. Από το Ελληνικό έως τις Σκουριές, αλλά και μικρότερες επενδύσεις - μέσα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο δυστυχώς παραμένει εξαιρετικά δυσχερές - για οποιονδήποτε θέλει να ασκήσει επιχειρηματική δράση στην πατρίδα μας. Εμείς το δικό μας σχέδιο για την οικονομία το παρουσιάσαμε πολύ αναλυτικά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το εξειδικεύουμε μέσα από τις Προσυνεδριακές διαδικασίες».  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης