Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με επιτυχία – Αύριο 24/11 η συνάντηση με Macron

Τσίπρας: Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με επιτυχία – Αύριο 24/11 η συνάντηση με Macron
Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και στη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις Βρυξέλλες 
(upd2) Την θέση ότι το ελληνικό πρόγραμμα όσο δύσκολο και αν είναι, ολοκληρώνεται με επιτυχία διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα σήμερα το πρωί βραβεύτηκε με το βραβείο Πολιτικού Ήθους από την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale, στο Παρίσι.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν θα ήταν παρών σε αυτή τη βράβευση, αν δεν είχε τη στήριξη του ελληνικού λαού.
«Είναι μια μεγάλη τιμή επιτρέψτε μου να πω ότι αυτό το βραβείο ανήκει όχι σε μένα αλλά στον ελληνικό λαό, και εγώ το παραλαμβάνω σήμερα στο όνομά του.
Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Προσηλωμένοι πάντοτε στο σχέδιο μας και σε αυτό που πιστεύαμε ως το σωστό για τη μεγάλη πλειοψηφία, καταφέραμε να αντισταθούμε στις "σειρήνες" και να οδηγήσουμε σιγά σιγά το σκάφος που λέγεται Ελλάδα αλλά και το σκάφος που λέγεται Ευρώπη σε πιο ήρεμα νερά.
Αποφύγαμε την άτακτη ή την οργανωμένη χρεοκοπία, τα σχέδια ορισμένων ακραίων κύκλων για έξοδο της Ελλάδας από ευρώ, σταθήκαμε όρθιοι και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη.
Η οικονομία ανακάμπτει με σχετικά γρήγορους ρυθμούς, με ρυθμό ανάπτυξης μέσα στο 2017 κοντά στο 2%, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφεται δημοσιονομική υπεραπόδοση που μας δίνει την δυνατότητα να ενισχύσουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη, η ανεργία αποκλιμακώνεται, έχει πέσει πάνω από έξι μονάδες.
Η χώρα ανέκτησε σε πρώτη φάση δοκιμαστικά, την πρόσβαση στις αγορές χρήματος με ευνοϊκούς όρους.
Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν διαρκώς τη θέση της ελληνικής οικονομίας και με λίγα λόγια διαμορφώνεται μια εικόνα μιας οικονομίας και μιας χώρας που ανακάμπτει.
Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την χώρα εκείνη που το 2015 βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη.
Για μας κρίσιμο δεν είναι μόνο να ολοκληρώσουμε με επιτυχία το πρόγραμμα όσο δύσκολο και αν είναι αυτό και φαίνεται ότι τα καταφέρουμε και το ολοκληρώνουμε με επιτυχία.
Το κρίσιμο είναι τούτη την ώρα που βγαίνουμε από την κρίση, κάτι το οποίο αναγνωρίζουν και όλοι οι εταίροι μας και οι θεσμοί που βλέπουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ασφαλή δημοσιονομική πορεία με σημαντική αναπτυξιακή προοπτική.
Το κρίσιμο για μας είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, με ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα σύγχρονο βιώσιμο και δίκαιο, με ένα δίκαιο παραγωγικό μοντέλο.
Βασική προτεραιότητά μας είναι το στοίχημα της εργασίας με προοπτικές δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης οι νέοι να βρουν ελπίδα μέλλον και προοπτική.
Δεν μπορείς να χτίσεις κάτι καινούργιο με φθαρμένα υλικά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση του δικηγορικού συλλόγου του Παρισιού όπου θα του απονεμηθεί το βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες.
Σημειώνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron το πρωί της Παρασκευής 24/11 αλλά και συναντήσεις με εκπροσώπους της γαλλικής επιχειρηματικής ελίτ με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ανάμεσα τους και εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών όπως, μεταξύ άλλων, της IBM, HSBC France, L'OREAL, Emirates, BlackRock, Μorgan Stanley, Nestle, Philip Morris και πολλές άλλες..
Αύριο Παρασκευή, μετά από τη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα (σε ώρες Ελλάδος):
 
Πέμπτη 23/11:
- 09:20 Πρόγευμα εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale
- 11:00 Βράβευση από την Επιτροπή της Politique Internationale με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique)
 -14:00 Γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων
 -19:30 Βράβευση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l'Engagement europ?en)
Ομιλία του πρωθυπουργού προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου
Δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού
 - Το πρωί της Παρασκευής 24/11, ο πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Emmanuel Macron.
 -Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης