Τελευταία Νέα
Οικονομία

Όλη η Ελλάδα μία μεγάλη δημοπρασία ακινήτων - Σε τι τιμές βγαίνουν στο σφυρί, αναλυτικά παραδείγματα

Όλη η Ελλάδα μία μεγάλη δημοπρασία ακινήτων - Σε τι τιμές βγαίνουν στο σφυρί, αναλυτικά παραδείγματα
Το επόμενο διάστημα φαίνεται πως οι πωλήσεις ακινήτων θα ενταθούν
Με ένα μεγάλο κήπο που ανθίζουν κάθε λογής λουλούδια και όποιος θέλει μπορεί να κόψει το λουλούδι της αρεσκείας παρομοιάζουν τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί αυτήν την περίοδο.
Επιχειρηματίες που ασχολούνται με την αγορά ακινήτων, αναφέρουν πως τράπεζες και μεσίτες βρίσκονται σε εγρήγορση και αναζητούν αγοραστές για τα ακίνητα που διαθέτουν προς πώληση.
Παράλληλα υπάρχουν και οι σελίδες στο διαδίκτυο που προσφέρουν στους υποψήφιους αγοραστές αναλυτική πληροφόρηση.
Μεζονέτες, παλιά διαμερίσματα, νεοκλασικά ακίνητα, καταστήματα, συγκροτήματα γραφείων κ.α. είναι διαθέσιμα και μάλιστα όπως σημειώνουν στελέχη της αγοράς σε πολύ καλές τιμές.
Με άλλα λόγια πρόκειται για κήπο με λουλούδια σε καλές τιμές που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των υποψήφιων αγοραστών, οι οποίοι διαθέτουν την αγοραστική δύναμη.
Πρόσφατα η Εθνική Τράπεζα έκανε πλειστηριασμό για 131 ακίνητα, αρκετά ακίνητα έχει μεταβιβάσει και η Eurobank, ενώ και η Πειραιώς μέσω ιστοσελίδας πουλάει ακίνητα.
Στην επόμενη δημοπρασία θα πουληθεί για παράδειγμα μεζονέτα 123 τ.μ. στον Ωρωπό με τιμή εκκίνησης 76 χιλ. ευρώ ενώ αν κάποιος επιθυμεί μπορεί άμεσα να αγοράσει το ακίνητο με 120 χιλ. ευρώ, ήτοι περίπου 1.000 ευρώ ανά τ.μ.
Διαμέρισμα στον Κορυδαλλό 79 τ.μ. βγαίνει με τιμή εκκίνησης 29 χιλ. ευρώ ή προς 44 χιλ. ευρώ για άμεση αγορά, ήτοι κάτω από 600 ευρώ το τετραγωνικό.
Διαμέρισμα στα Πατήσια 168 τμ. Βγαίνει με τιμή εκκίνησης 150 χιλ. ευρώ.
Στην Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αριστοτέλους διαμέρισμα 165 τ.μ. βγαίνει με τιμή εκκίνησης 190 χιλ. ευρώ ή προς άμεση αγορά στις 280 χιλ. ευρώ.
Μεταξύ των ακινήτων που υπάρχουν προς πώληση, ξεχωρίζει κτίριο μικτής χρήσης στη Λαμία, νεοκλασικό, επιφάνειας 212 τ.μ. σε εξαιρετική κατάσταση με τιμή εκκίνησης 310 χιλ. ευρώ ή 450 χιλ. ευρώ για άμεση αγορά.
Το ακίνητο βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο στη Λαμία.
Το επόμενο διάστημα φαίνεται πως οι πωλήσεις ακινήτων θα ενταθούν και στελέχη της αγοράς που ασχολούνται με επαγγελματικά ακίνητα αναφέρουν πως οι τιμές είναι εξαιρετικά χαμηλές, το ενδιαφέρον είναι σημαντικό και θεωρούν πως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τοποθετήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες οι εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες που επενδύουν στην ακίνητη περιουσία έχουν προβεί σε μπαράζ αγορών αυξάνοντας σημαντικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτουν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης