Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νέα κυβέρνηση της Κάτω Σαξονίας διατηρεί το μερίδιο της στη Volkswagen

tags :
Η νέα κυβέρνηση της Κάτω Σαξονίας διατηρεί το μερίδιο της στη Volkswagen
Η Κάτω Σαξονία φιλοξενεί τα κεντρικά της VW και περίπου 120.000 υπαλλήλους της αυτοκινητοβιομηχανίας
Η Κάτω Σαξονία, ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Volkswagen, δήλωσε ότι θα διατηρήσει το μερίδιό της στην αυτοκινητοβιομηχανία, παρά το γεγονός ότι ένα από τα δύο βασικά κόμματα του γερμανικού κράτους ζητά να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης της εταιρείας.
Το κρατίδιο της βόρειας Γερμανίας, το οποίο αντλεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από πληρωμές μερισμάτων και επιχειρηματικό φόρο από τη VW, κατέχει μερίδιο 11,8% στη VW και ελέγχει το 20% των δικαιωμάτων ψήφου στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.
"Αναγνωρίζουμε ρητά τη δέσμευσή μας στην κρατική συμμετοχή στην Volkswagen, την οποία προσυπογράφουμε", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, Stephan Weil, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, πριν από το περιφερειακό κοινοβούλιο στο Ανόβερο.
"Αυτή η κρατική συμμετοχή είναι ύψιστης σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της Κάτω Σαξονίας", δήλωσε.
Η Κάτω Σαξονία φιλοξενεί τα κεντρικά της VW και περίπου 120.000 υπαλλήλους της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Οι σοσιαλδημοκράτες του Weil (SPD) προκάλεσαν την περασμένη εβδομάδα κυβέρνηση συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) που θα διοικήσει την Κάτω Σαξονία για τα επόμενα πέντε χρόνια, μετά την απώλεια της πλειοψηφίας της προηγούμενης συμμαχίας του SPD-Πράσινων στις εκλογές στις 15 Οκτωβρίου 2017.
Μια πιθανή διάθεση του ποσοστού VW της Κάτω Σαξονίας, υποστηρίχθηκε από τους φιλελεύθερους ελεύθερους δημοκράτες της Γερμανίας.
Ο Bernd Althusmann, υπουργός οικονομικών της Κάτω Σαξονίας, ήθελε κάποιον εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας να διαδεχθεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της VW Matthias Mueller και ήθελε να παραχωρήσει μία από τις δύο έδρες του κράτους σε έναν μη πολιτικό εμπειρογνώμονα.
Όμως το κόμμα του Althusmann, έχασε τις περιφερειακές εκλογές τον περασμένο μήνα, και ζήτησε από τον υπουργό οικονομίας να συμμετάσχει στην εποπτική επιτροπή της VW μαζί με τον Weil.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης