Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Αυτές είναι οι επόμενες εταιρείες που θα εξαγοράσει η Amazon

tags :
Citigroup: Αυτές είναι οι επόμενες εταιρείες που θα εξαγοράσει η Amazon
Η «έκπληξη» είναι η Advance Auto Parts, η οποία πουλά εξαρτήματα αυτοκινήτων
Τη στιγμή που η Amazon ετοιμάζεται να εισέλθει δυναμικά και στον υγειονομικό κλάδο, συνεργαζόμενη με την Cerner, την ίδια χρονιά που έχει εξαγοράσει έναν «γίγαντα» του λιανεμπορίου, τη Whole Foods Market, η Citigroup προσπαθεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι επόμενες εταιρείες που θα εξαγοραστούν από τον κολοσσό του κ. Jeff Bezos.
‘Όπως φαίνεται και παρακάτω, λαμβάνοντας υπόψη τον κλάδο δραστηριοποίησης, τα κέρδη και τον αριθμό των καταστημάτων, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα καταλήγει στις εξής επτά: Anz Clothing, Sprouts Farmers Market (SFM), Bed Bath & Beyond (BBBY), Restoration Hardware (RH), Advance Auto Parts (AAP), Kohl's Corporation (KSS) και Kroger (ΚR).
Οι περισσότερες εκ των παραπάνω γνωστών εταιρειών, δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.
Η «έκπληξη» είναι η Advance Auto Parts, η οποία πουλά εξαρτήματα αυτοκινήτων.



Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η Morgan Stanley είχε επισημάνει, σε έκθεσή της μέσα στο έτος, τους τέσσερις κλάδους τους οποίους θα «καταστρέψει» η Amazon, καθώς, ενώ η κολοσσιαία εταιρεία απλώνει τα «δίχτυα» της σε όλο και περισσότερους κλάδους, αυξάνονται οι ανησυχίες για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, δεδομένου του ασύλληπτου μεγέθους της εταιρείας.
Η Amazon όχι απλά έχει εξαπλωθεί -μεταξύ άλλων- στην αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων και λιανικής (μη διαδικτυακής), αλλά πλέον φαίνεται πως επιθυμεί να διεκδικήσει και ηγετική θέση.
Συμμεριζόμενη λοιπόν τα παραπάνω, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley πραγματοποίησε έρευνα για τους κλάδους που θα «καταστρέψει» μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ο γίγαντας του διαδικτύου.
Στην πρώτη θέση ο κλάδος πολυκαταστημάτων, με το 49% των αναλυτών να μιλά για σημαντικές αλλαγές στις Η.Π.Α. μετά την εξαγορά (εναντι 13 δισ. δολαρίων) της Whole Foods από την Amazon, που θα θέσει «με την πλάτη στον τοίχο» τους μικρότερους επιχερηματίες.
Ακολουθούν ο κλάδος των μεταφορικών, με 43%, η λιανική, με 40% και η αγορά ακινήτων στη λιανική, με 36%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης