Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Broadcom σκοπεύει να αυξήσει την προσφορά για εξαγορά της Qualcomm

tags :
Reuters: Η Broadcom σκοπεύει να αυξήσει την προσφορά για εξαγορά της Qualcomm
Η Qualcomm απέρριψε την προσφορά εξαγοράς ύψους 105 δισ. δολαρίων 
Η Broadcom αναμένεται να αυξήσει την προσφορά για εξαγορά της Qualcomm, μέσω προσφοράς περισσότερων μετοχών της, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα.
Η είδηση έρχεται εννέα ημέρες αφότου η Qualcomm απέρριψε την προσφορά εξαγοράς ύψους 105 δισ. δολαρίων (το ποσό που είχε γνωστοποιηθεί αρχικά ήταν 130 δισεκ. δολάρια)!
Η απόφαση της εταιρείας να μην προχωρήσει στη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς της ιστορίας, ανοίγει την πόρτα για την αναπόφευκτη μεσολάβηση της διαιτησίας, που τελικά θα αποφασίσει τη μοίρα της κατασκευάστριας τσιπ.
Ο λόγος που η Qualcomm αρνήθηκε, είναι γιατί πιστεύει ότι αξίζει περισσότερο σαν εταιρεία από την παρούσα προσφορά.
Η Broadcom ανταποκρίθηκε άμεσα μετά της απόρριψη της Qualcomm, εκδίδοντας δική της δήλωση, λέγοντας ότι «παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στη συνέχιση της συμφωνίας».
Η προσφορά της Broadcom είναι μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά των εξαρτημάτων για κινητά τηλέφωνα.
Είναι επίσης μια πολύ σημαντική προσφορά για την Qualcomm, της οποίας τα κέρδη φέτος έχουν πληγεί από την νομική μάχη με την Apple, για τις αμοιβές αδειοδότησης στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
Αν προκύψει η συγχώνευση η νέα εταιρεία θα είναι τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια τσιπ πίσω από την Intel και τη Samsung.
Η Broadcom, η οποία γνωστοποίησε πρόσφατα πως θα μεταφέρει την έδρα της από τη Σιγκαπούρη στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μια αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών που δραστηριοποιείται σε προϊόντα για την ασύρματη και ευρυζωνική επικοινωνία.
Αποκτήθηκε από την Avago Technologies το 2016 και επί του παρόντος λειτουργεί ως θυγατρική κατά 100% της συγχωνευθείσας εταιρείας Broadcom Limited, ενώ απασχολεί 11.750 άτομα παγκοσμίως, σε περισσότερες από 15 χώρες.
Από την άλλη πλευρά, η Qualcomm, βασική προμηθεύτρια κολοσσιαίων εταιρειών όπως οι Apple (αν και όχι για πολύ ακόμη, περισσότερα εδώ) και Samsung, είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία ημιαγωγών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, που σχεδιάζει και εμπορεύεται προϊόντα και υπηρεσίες ασύρματης τηλεπικοινωνίας.
Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης