Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Air China αναστέλλει τις πτήσεις μεταξύ Πεκίνου και Πιονγιάνγκ

Η Air China αναστέλλει τις πτήσεις μεταξύ Πεκίνου και Πιονγιάνγκ
Οι πτήσεις της Air China προς την Πιονγκγιάνγκ, οι οποίες παραδοσιακά γίνονταν Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή ξεκίνησαν το 2008
Η Air China ανέστειλε τις πτήσεις μεταξύ Πεκίνου και Πιονγκγιάνγκ, αναφέροντας εξαιρετικά μειωμένη ζήτηση, λόγω του ότι η Βόρεια Κορέα υπόκειται σε αυξανόμενες κυρώσεις από τις ΗΠΑ, για τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματά της.
Ένας υπάλληλος στο γραφείο τύπου του Πεκίνου της εταιρείας, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, ότι οι πτήσεις είχαν ανασταλεί επειδή "δεν ήταν συμφέρουσες", ενώ αρνήθηκε να πει, πότε θα ξαναρχίσουν οι πτήσεις.
Η απόφαση από τον εθνικό αερομεταφορέα της Κίνας, έρχεται λίγο μετά την επίσκεψη ανώτερου κινέζου απεσταλμένου στην πόλη και συμπίπτει επίσης, με την απόφαση των ΗΠΑ να επαναφέρουν τη Βόρεια Κορέα στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.
Οι πτήσεις της Air China προς την Πιονγκγιάνγκ, οι οποίες παραδοσιακά λειτουργούσαν τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή, άρχισαν το 2008, αλλά συχνά ακυρώθηκαν λόγω απροσδιόριστων προβλημάτων, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Πέρυσι, η Air China σταμάτησε τις πτήσεις εποχικά για το χειμώνα, αλλά τις επανέφερε τον Μάρτιο.
Ένας υπάλληλος στο γραφείο της εταιρείας στην Πιονγκγιάνγκ, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το όνομά του, δήλωσε στο Reuters ότι η Air China μπορεί να επαναφέρει τις πτήσεις, όποτε υπάρξει ζήτηση και ότι το γραφείο θα λειτουργεί κανονικά, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Πεκίνου και Πιονγκγιάνγκ.
Η εταιρεία ακύρωσε κάποιες πτήσεις τον Απρίλιο 2017, αλλά αργότερα δήλωσε ότι θα αυξήσει τον αριθμό τους τον Μάιο.
Οι ΗΠΑ προέτρεψαν την Κίνα να κάνει περισσότερα για να πιέσει τη Βόρεια Κορέα.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε την Τρίτη ότι ελπίζει όλα τα κόμματα να συμβάλουν στην ειρηνική επίλυση του προβλήματος στην κορεατική χερσόνησο.
Ανέφερε επίσης ότι δεν γνώριζε για την απόφαση της Air China, προσθέτοντας ότι οι αεροπορικές εταιρείες παίρνουν τις αποφάσεις τους βάσει των αναγκών της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης