Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία κήρυξε τον «πόλεμο» στις κολοσσιαίες πολυεθνικές που αποφεύγουν τη φορολόγηση

tags :
Η Βρετανία κήρυξε τον «πόλεμο» στις κολοσσιαίες πολυεθνικές που αποφεύγουν τη φορολόγηση
Το Λονδίνο έχει ουκ ολίγες φορές κατηγορηθεί ως «φορολογικός παράδεισος» 
Τη φορολόγηση του 20% επί των κερδών (που παράγονται εντός της Μεγάλης Βρετανίας) των κολοσσιαίων πολυεθνικών που διακρατούνται στο εξωτερικό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Philip Hammond, βάζοντας έτσι στο στόχαστρο εταιρείες όπως οι Amazon, Facebook, Google και Apple.
Το Λονδίνο έχει ουκ ολίγες φορές κατηγορηθεί ως «φορολογικός παράδεισος» για τις μεγάλες εταιρείες, ωστόσο, πλέον, αντεπιτίθεται.
Το νέο καθεστώς φορολόγησης θα ισχύσει από τον Απρίλιο του 2019.
«Υπάρχει μια ευρύτερη ανησυχία στην επιχειρηματική κοινότητα για το φορολογικό σύστημα στην ψηφιακή εποχή.
Οι πολυεθνικές τεχνολογικές επιχειρήσεις πληρώνουν δισεκατομμύρια στερλίνες σε δικαιώματα σε δικαιοδοσίες που δεν φορολογούνται.
Και ορισμένα από αυτά τα δικαιώματα αφορούν τις πωλήσεις στο Ην. Βασίλειο.
Έτσι, από τον Απρίλιο του 2019, και σύμφωνα με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις, θα εφαρμόζουμε φόρο εισοδήματος στα δικαιώματα που σχετίζονται με τις πωλήσεις στο Ην. Βασίλειο, όταν αυτά τα δικαιώματα καταβάλλονται σε μια χαμηλή φορολογική δικαιοδοσία.
Δεδομένου ότι η φορολογική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να φορολογήσει μια θυγατρική στο εξωτερικό, θα χρεώσει έναν "παρακρατούμενο φόρο", δηλαδή τα χρήματα θα αφαιρεθούν από την πηγή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Hammond, χωρίς να αναφέρει ονόματα.
Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αλλαγές θα αυξήσουν κατά 200 εκατ. λίρες τα έσοδα από φόρους για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ποσό που όμως εξακολουθεί να είναι μικρό σε σύγκριση με τις τεράστιες φορολογικές ελαφρύνσεις των εν λόγω εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης