Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αναβαθμίζεται σε «Α-», από «ΒΒΒ+», η Bank Of America – Σταθερό το outlook

tags :
S&P: Αναβαθμίζεται σε «Α-», από «ΒΒΒ+», η Bank Of America – Σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση έρχεται μετά τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η επενδυτική τράπεζα
Σε «Α-» -από «ΒΒΒ+»- αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Bank Of America ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, μεταβάλλοντας σε σταθερές -από θετικές- τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Η αναβάθμιση έρχεται μετά τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της BofA ενισχύθηκε κατά 13%, στα 5,59 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, έναντι 4,96 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Αν εκφράσουμε τα κέρδη ανά μετοχή , διαμορφώνονται στα σα 0,48 δολάρια, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα κέρδη να ανέλθουν στα 0,45 δολάρια ανά μετοχή.
Σε ότι αφορά τα έσοδα, αυξήθηκαν στα 22,08 δισ. δολάρια έναντι 21,86 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016, ξεπερνώντας και αυτά με τη σειρά τους τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα 21,98 δισ. δολάρια.
Η Bank of America, όσο και αρκετές άλλες τράπεζες της χώρας είχαν προειδοποιήσει ότι τα έσοδα από τις συναλλαγές θα βρεθούν υπό πίεση το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ παρά το γεγονός ότι τα επιτόκια αυξήθηκαν πρόσφατα, είχαν παραμείνει χαμηλότερα για το μεγαλύτερο διάστημα του τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης